Tην κοινωνία του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συγκλονίσει η υπόθεση βιασμού του ανήλικου αγοριού, από τον 66χρονο λυράρη, ο οποίος υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στο γραφείο του εισαγγελέα.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την αρρωστημένη δράση του προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό. Ο 66χρονος φέρεται να προσέγγισε για πρώτη φορά τον ανήλικο το 2018 σε ηλικία 11 ετών. Μεθοδικά και σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη του.

Δύο χρόνια αργότερα όμως ξεκίνησε ο εφιάλτης του παιδιού. Όχι μόνο φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά απειλώντας το να μη μιλήσει αλλά τραβούσε φωτογραφίες τις οποίες έστελνε σε υποψήφιους παιδεραστές και στην συνέχεια το εκπόρνευε.

Το κουβάρι της φρίκης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του 15χρονου σήμερα παιδιού βρήκε άσεμνο υλικό στο κινητό του.

«Μιλάμε για μια συγκλονιστική υπόθεση που η υπεράσπιση ζητά να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Να ανοίξουν τα στόματα τους και αυτοί που θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν συναναστραφεί με τον συγκεκριμένο άνθρωπο το προφίλ των οποίων είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας», ανέφερε ο δικηγόρος.

Στην προανακριτική του απολογία ο 66χρονος λυράρης αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι δεν ήξερε το ανήλικο αγόρι και ότι δε θα μπορούσε να είχε φτιάξει λογαριασμό στις πλατφόρμες καθώς δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας. Υποστήριξε επίσης ότι το επίμαχο διάστημα που τον κατηγορούν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας ήταν στο νοσοκομείο και μετά κλινήρης στο σπίτι.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών από το Δεκέμβριο


Ο 66χρονος είναι οικογενειάρχης με έναν γιο και 3 εγγόνια. Ένας άνθρωπος υπεράνω υποψίας που έπαιζε λύρα σε γλέντια, γάμους και βαφτίσια, όμως είχε μπει στο μικροσκόπιο των αρχών από τα τέλη του ’22, όταν και κλήθηκε να καταθέσει για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι.

«Πιθανολογούμε ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά θύματα του συγκεκριμένου άντρα», ανέφερε η Έφη Σαμαρά, δικηγόρος οικογένειας του θύματος.

Μέσω των δικηγόρων τους οι γονείς του ανήλικου θύματος ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία.

«Αυτή τη στιγμή προέχει το παιδί. Είναι πάνω απ’ όλα το παιδί μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ζητάμε όλοι μας και πρώτα πρώτα το παιδί μας, τη παραδειγματική τιμωρία αυτού του ανθρωπόμορφου τέρατος. Ας ανοίξουν τα στόματα κι ας φανερωθεί όλη η αλήθεια επιτέλους!»

Ο 66χρονος λυράρης αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Αυτές του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.