Το ζήτημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αλιευθεί για το περιστατικό το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 24 Μαρτίου, στο Λαγονήσι, δεν φαίνεται ότι είναι πια ποιος πυροβόλησε τους εφήβους, καθώς φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στο κατόπι του ίδιου, αλλά γιατί. Τι είδαν, δηλαδή, που οδήγησε σε αυτήν την αντίδραση και τον τραυματισμό του ενός. Τα στοιχεία είναι, ως επί το πλείστον, γνωστά: το μαύρο τζιπ με τα φιμέ τζάμια, μέσα από το οποίο πετάχτηκε ο άντρας, και το ότι είναι από 35 έως 45, μιλάει ρωσικά και είναι ελαφρώς αξύριστος και σωματώδης, στοιχεία που δόθηκαν από τους εφήβους στις καταθέσεις τους. 

Η διαδρομή του τζιπ έχει, επιπλέον, μπει στο μικροσκόπιο. Αφ' ης στιγμής, λένε, γίνει κατανοητό το δρομολόγιο διαφυγής, ο δράστης θα βρεθεί. 

Επιπλέον, κατά τη νοσηλεία του 16χρονου στο Ασκληπιείο Βούλας, εξετάζεται βιντεοληπτικό υλικό, καθώς φαίνεται ότι άντρας που μιλά ρωσικά επισκέφτηκε το νοσοκομείο, ζητώντας να δει το παιδί. 

Πάντως, σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Live News», οι έρευνες των Αρχών είναι σε καλό δρόμο.

Όπως ανέφερε, οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στην εκδοχή ότι τα παιδιά δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και πως ο άντρας που άνοιξε πυρ είναι κάποιο άτομο που σχετιζόταν με περιφρούρηση ή προστασία σε κάποιο σπίτι στην περιοχή που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα σεκιουριτά κάποιου πιθανότατα ρωσόφωνου που μένει στην περιοχή και θεώρησε τα παιδιά που κινούνται ύποπτα ως απειλή.

Αυτό που απομένει είναι να φανεί η ιδιότητα του ατόμου που ήταν υπό προστασία και να εντοπιστούν τα υπόλοιπα πρόσωπα. 

Η Αστυνομία έχει σαφείς ενδείξεις για το ποιος εμπλέκεται και γιατί. Απαντήσεις επιζητώνται για τον λόγο που υπήρχε έντονος φόβος και ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε προστασία.

Μάλιστα, ο αστυνομικός συντάκτης εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες θα υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η καταγωγή του δεν είναι ακόμη γνωστή»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στο MEGA και στο «Live News» για την υπόθεση πυροβολισμού των δύο 16χρονων παιδιών στο Λαγονήσι και σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί το κίνητρο του δράστη.

«Πρέπει να δούμε γιατί πυροβόλησαν. Μήπως ήταν εκεί για να προστατέψει κάποιον και μπορεί να είδε τα παιδιά με μάσκες και να νόμιζε πως απειλείται. Αλλά αυτό θα το απαντήσει εκείνος όταν συλληφθεί», είπε αρχικά.

«Η καταγωγή δεν είναι γνωστή ακόμα. Τα παιδιά είπαν πως μιλούσε μία διάλεκτο που παραπέμπει σε Ρώσο, Βούλγαρο. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής θα πάρει καταθέσεις από τα σπίτια που είναι τριγύρω και θα φανεί αν συνδέεται».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, τα παιδιά είχαν πάει για γκράφιτι, και υπάρχει μία πληροφορία για μία τσάντα με σύνεργα που χρησιμοποιούσαν. Όπως είπαν τα παιδιά, η τσάντα χάθηκε.



Το ρεπορτάζ υπενθύμισε την κατάθεση των 16χρονων: «Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρωσικά. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ».