Το τι συνέβη και η 9χρονη Τζωρτζίνα έφτασε να υποστεί ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο συνέχισε και σήμερα να απασχολεί το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στη δίκη σήμερα κατέθεσε ειδικευόμενη ιατρός η οποία αναφέρθηκε σε όσα υπέπεσαν στην αντίληψη της κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που έκανε στη μικρή Τζωρτζίνα. «Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια, κινήσεις άκρων κ.λπ. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Στην συνέχεια το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι. Στη συνέχεια, την είδα το Σάββατο», περιέγραψε η μάρτυρας, αναφέροντας πως Σάββατο την επισκέφθηκε και πάλι, αλλά την πρώτη φορά δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο.

Στη συνέχεια και πάλι την ίδια ημέρα, γύρω στις 10:30, είδε και πάλι το παιδί η μάρτυρας και περιέγραψε πως είχε σιελόρροια και δύσπνοια, ενώ λίγο αργότερα, όπως είπε η μάρτυρας, διαπίστωσε πως είχε κορεσμό 90 και έκανε έναν κύκλο εισπνοών στο παιδί. «Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσα να είναι εισρόφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ, κοιμόταν καλά και ήταν ήσυχη», κατέθεσε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για το εάν είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι γιατροί για να συζητήσουν για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, είπε πως δεν έγινε κάποια συγκέντρωση, αλλά το περιστατικό όμως συζητήθηκε αρκετές ημέρες και στην πρωινή και βραδινή ενημέρωση.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια και για τις διαφορές σε όσα καταθέτουν οι ιατροί του Καραμανδάνειου και η κυρία Καρατζά, παιδοκαρδιολόγος στο νοσοκομείο του Ρίο.

Αλ. Κούγιας: Το επιχείρημα που λέτε όλοι οι ιατροί του Καραμανδάνειου, ότι επικοινωνήσατε με κυρία Καρατζά, σε τι οφείλεται;

Μάρτυρας: Το γιατί το διαψεύδει η κυρία Καρατζά εγώ δεν το γνωρίζω. Εμένα αυτό μου ανέφεραν.

Αλ. Κούγιας: Ποιος επικοινώνησε;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.

Αλ. Κούγιας: Έχετε στοιχείο ότι λέει ψέματα;

Μάρτυρας: Όχι.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί να καταθέσει η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά και να χρησιμοποιηθεί η κατάθεσή της, με το σκεπτικό πως «έχει άμεση σχέση με την ουσία της υπόθεσης».