Iσχυροί άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει τοίχος, με αποτέλεσμα 12 αυτοκίνητα να υποστούν σοβαρές ζημιές. Ο τοίχος που κατέρρευσε ήταν από κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στο συγκεκριμένο σημείο, πίσω από το αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρκάρουν αρκετοί οδηγοί τα οχήματά τους και από τα χαλάσματα προκλήθηκαν σοβαρές φθορές, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του thestival.gr, έχουν σπάσει ακόμα και τα παρμπρίζ των οχημάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες:





Κατέρρευσε και σκεπή εγκαταλελειμμένου σπιτιού


Για λίγα εκατοστά γλίτωσε ένας νεαρός με το σκυλί του που περνούσαν από εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Γιαννιτσών, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όταν μία σκεπή εγκαταλελειμμένου σπιτιού κατέρρευσε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τα τούβλα από το σπίτι που γκρεμίστηκε έπεσαν κάτω και γέμισαν το πεζοδρόμιο δίπλα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δίπλα στο σπίτι υπάρχουν δέντρα τα οποία κουνιόταν από τον ισχυρό άνεμο.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στο σημείο έσπευσαν εκεί για να διαπιστώσουν τυχόν ζημιές στα οχήματά τους.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και αρκετές είναι οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από πολίτες για περιπτώσεις με κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων που εγκυμονούν κινδύνους.

Ειδικότερα, από τις 6:30 το ξημέρωμα έως τις 3 μετά το μεσημέρι, τα συνεργεία της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε 18 κοπές δέντρων και απομακρύνσεις κλαδιών από το οδόστρωμα και άλλες δέκα αφαιρέσεις αντικειμένων, όπως για παράδειγμα τέντες που είχαν αποκολληθεί, ιστοί από σημαίες και κομμάτι μουσαμά που κρεμόταν στον αέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμό πεζών ή οδηγών.