Αστήρικτες, αβάσιμες και άδικες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής τις ενστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο και προχώρησε στη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), νέο Δ.Σ. το οποίο δεν περιλαμβάνει εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας.

Οξύτατη η αντίδραση της ΕΣΑμεΑ στην καθόλα νόμιμη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, όμως, τη στιγμή, μάλιστα, κατά την οποίαν η ίδια η ΕΣΑμεΑ δεν μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο είχε εξασφαλίσει για πάρα πολλά χρόνια την αποκλειστική εκπροσώπηση των ασθενών της χώρας μας στο Δ.Σ. του Οργανισμού… Δεν εννοούμε ότι η εκπροσώπηση της ΕΣΑμεΑ ήταν παράνομη, αλλά ότι η Συνομοσπονδία αποφάσιζε αποκλειστικά και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ – και όχι του συνόλου των ασθενών της χώρας μας – στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Να κλείσουμε τη νύξη μας στο θέμα με ένα απλό ερώτημα:

Θα δεχόταν η διοίκηση της ΕΣΑμεΑ, με ένα διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο σε σχέση με το ισχύον, ο εκπρόσωπος των ασθενών της χώρας μας στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥΥ να αποτελεί αποκλειστική επιλογή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας (ΕΑΕ);

Βλέπετε, λοιπόν;