Οι πληροφορίες αρχίζουν σιγά σιγά να σχηματίζουν την πλήρη εικόνα για το ποιόν των τριών εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης από τη δομή της Νέας Σμύρνης. Οι τρεις νεαροί, ηλικίας από 24 έως 29 ετών, φαίνεται πως ο καθείς από διαφορετική σκοπιά έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Ο Ταχίρ Χίλμι, ο Κώστας Διολέτης και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ελλάδιος Σπηρλιώτης αποτελούν την τριάδα των ανδρών που παγίδεψαν τη 14χρονη προκειμένου να τη βιάσουν σε ξενοδοχείο του κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα στο Μεταξουργείο. Και οι τρεις βρίσκονται στα χέρια των Αρχών και αναμενόταν να οδηγηθούν στις ανακριτικές Αρχές την Παρασκευή (24/3) προκειμένου να αξιολογηθούν και να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση. Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πολύ κοντά στη σύλληψη και του τέταρτου της «παρέας», του Ρουσλάν Σ., γεωργιανής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να εργάζεται στην ασφάλεια υψηλών προσώπων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δική του σύλληψη αποτελεί θέμα χρόνου.

Πρώτος και «εγκέφαλος», για συγκεκριμένους λόγους, είναι ο «Κεμαλιστής Τάκης». Ο 29χρονος Ταχίρ, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα διατείνεται, κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν και κατά πληροφορίες έχει ήδη παραδεχτεί πως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο προσέγγισε μέσω των κοινωνικών δικτύων τη 14χρονη ήταν η θέλησή του να την εκδίδει με σκοπό το κέρδος. Ο Ταχίρ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουρκική εθνικιστική ιδεολογία αλλά και λατρεία για την προσωπικότητα του Κεμάλ Ατατούρκ. Μάλιστα, στα κοινωνικά δίκτυα διαφήμιζε κατά καιρούς την ενασχόλησή του με το τραγούδι.

Η περίπτωση του 25χρονου Κώστα είναι φορτισμένη από το ποινικό παρελθόν του νεαρού. Ο «Μπανάνας», όπως αποκαλείται από πρόσωπα της πιάτσας στη δυτική Αττική, σύμφωνα με διάφορες συλλογικότητες, έχει απασχολήσει στο παρελθόν και με υπόθεση ξυλοδαρμού, αφού το 2017, σε ηλικία 19 ετών δηλαδή, είχε χτυπήσει στο κεφάλι έναν Πακιστανό εργάτη. Εις βάρος του ασκήθηκαν διώξεις, ενώ ο ίδιος διερρήγνυε τα ιμάτιά του πως η επίθεση δεν ήταν ρατσιστική, αλλά με σκοπό να προστατεύσει μια φίλη του, την οποία ο Πακιστανός φέρεται να παρενοχλούσε. Ταυτόχρονα, η σχέση του νεαρού με τα ναρκωτικά, τόσο σε επίπεδο χρήσης όσο και σε επίπεδο διακίνησης, είναι δεδομένη.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Ελλάδιος Σπηρλιώτης. Πρόκειται για το γνωστό και μη εξαιρετέο πρώην τρόφιμο της «Κιβωτού του Κόσμου». Όπως διαβάσατε χθες στην «ON time», ο 24χρονος είχε απασχολήσει ιδιαιτέρως με τις κυβιστήσεις του και μάλιστα δημοσίως, αφού ενώ σε πρώτο χρόνο είχε κινηθεί καταγγελτικά κατά του πατρός Αντωνίου, μιλώντας για βασανισμούς στο κέντρο των Αθηνών από συνεργάτες του ιερέα, σε δεύτερο χρόνο είχε αποσύρει τις καταγγελίες του και είχε ψευδώς κατηγορήσει συνεργάτη της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου, λέγοντας πως του είχε δώσει χρήματα προκειμένου να μιλήσει κατά του πατρός Αντωνίου. Ο Σπηρλιώτης πάντως είναι σεσημασμένος κι έχει εκτίσει ποινή για υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά, ενώ στην πιάτσα είναι γνωστός ως «Μωράκης».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ON TIME / Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός