Η «Anosis Robotics Adademy», με έδρα τη Ρόδο συμμετείχε στις 18 και 19 Μαρτίου στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Greece Finals στην Θεσσαλονίκη. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 680 παιδιά και έφηβοι με ομάδες από όλη την Ελλάδα!

Η ομάδα της «Anosis Robotics Academy» με προπονητές τους καθηγητές πληροφορικής Καρπάθιο Γαβριήλ και Κοτλίδα Μαρία συμμετείχε στον διαγωνισμό με την ομάδα «Anosis Energy». Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν οι :

  • ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΣΤΕΡΓΟΣ
  • ΓΙΑΛΟΥΣΗ ΛΥΔΙΑ
  • ΓΟΥΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
  • ΓΟΥΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  • ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
  • ΛΙΑΜΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
  • ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  • ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
  • ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Στόχος των παιδιών μας ήταν να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται και επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Εμείς εδώ στο «ANOSIS Robotics Academy» αισθανόμαστε χαρά και περηφάνεια, γιατί οι άξιοι μαθητές μας στην πρώτη τους συμμετοχή στο «FIRST® LEGO® League Greece Finals» με τις γνώσεις και το πάθος τους κατόρθωσαν να κερδίσουν το ξεχωριστό βραβείο «Rising All Star Award».

1__7_

Επιπλέον αισθανόμαστε βαθιά ικανοποίηση, γιατί μπορέσαμε να μυήσουμε αυτά τα παιδιά στο θαυμαστό κόσμο της ρομποτικής και της καινοτομίας, ονειρευτήκαμε και προσπαθήσαμε μαζί τους, τους ενθαρρύναμε να συμμετάσχουν σ’ αυτό το δύσκολο διαγωνισμό και τους πείσαμε να έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους γιατί ξέρουν και μπορούν να πετύχουν.

Στην προσπάθειά μας αυτή ήταν αρωγοί και συμπαραστάτες οι εξαιρετικοί γονείς των χαρισματικών παιδιών, που τους έδειξαν τους δρόμους του μέλλοντος, τα στήριξαν, τα παρακολουθούσαν και δεν παρέλειψαν να είναι παρόντες στο χώρο του διαγωνισμού, να μοιραστούν τις αγωνίες τους και να τα εμψυχώσουν με την αγάπη τους, με τα χαμόγελα και με τις ευχές τους.

3__3_
2__8_

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία και δικαίωση για όλους μας. Για τα παιδιά, για τους γονείς και για μας.

Η επιτυχία αυτή για μας στο «ANOSIS Robotics Academy» αποτελεί κίνητρο και εφαλτήριο για περισσότερη προσπάθεια, για τη θέση υψηλότερων στόχων, για αναζήτηση πιο σύνθετων καινοτομιών, για την αξιοποίηση στο έπακρο των ικανοτήτων και των ονείρων των παιδιών μας, για περισσότερο άρτιες παρουσιάσεις και για ποικίλες δράσεις, που θα μας επιτρέψουν να ξεχωρίσουμε!.

Με την εμπειρία, που αποκομίσαμε από την πρώτη συμμετοχή μας, και την αυτοπεποίθηση που μας προσέφερε η επιβράβευσή μας, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε!