Σε ισόβια καταδικάστηκε παίρνοντας το δρόμο για τη φυλακή ο δράσης που δολοφόνησε τον 76χρονο κτηνοτρόφο και κρεοπώλη τον Ιανουάριο του 2012 στον Καβρό Αποκορώνου στην Κρήτη με την οικογένεια του άτυχου Στέλιου Τσαπάκη να δικαιώνεται τελικά.

Όταν θεώρησε πως το έγκλημα που διέπραξε ξεχάστηκε, ο στυγερός δολοφόνος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι Αρχές όμως τον εντόπισαν και τον έστειλαν στον εισαγγελέα. Ήταν το τέλος μιας υπόθεσης που συντάραξε τη χώρα το 2012, όταν ο άτυχος κτηνοτρόφος και κρεοπώλης, είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε στον Καβρό Αποκορώνου στις 31 Ιανουαρίου του 2012. 

Το θύμα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, είχε πυροβοληθεί μία φορά με πιστόλι στην κοιλιακή χώρα, ενώ έφερε κακώσεις στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Από την νεκροψία-νεκροτομή είχε διαπιστωθεί ότι το θύμα πέθανε από αιμορραγία, καθώς όπως αναφερόταν αναλυτικά: «Ο 76χρονος έφερε τυφλό τραύμα στην κοιλιακή χώρα από βολίδα κοντόκαννου πολεμικού πυροβόλου όπλου (πιστόλι), το οποίο προκάλεσε τραυματική ρήξη της αορτής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολυγενική καταπληξία και να χαθεί δηλαδή μεγάλη ποσότητα αίματος».

Ο 67χρονος σήμερα δράστης κατάφερε να φύγει από την Ελλάδα και αποφάσισε να επιστρέψει την Άνοιξη του 2022. Δέκα χρόνια μετά, πιστεύοντας ότι τα ίχνη του έχουν χαθεί, πέρασε τα σύνορα και επέστρεψε στην Ελλάδα. Έτσι, ο δράστης εντοπίστηκε από άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συνελήφθη στις 18 Απριλίου του 2022 στα Άνω Λιόσια. 
Έντεκα χρόνια μετά το έγκλημα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου έκρινε ένοχο τον 67χρονο -σήμερα- Χανιώτη για τη δολοφονία του κρεοπώλη και κτηνοτρόφου και τον καταδίκασε σε ισόβια.