Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
Skylos2
Ελλάδα

Καμένα Βούρλα: Αγέλη αδέσποτων επιτέθηκε και κατασπάραξε οικόσιτο σκύλο - Τρομαγμένοι οι κάτοικοι

«Φρένο» στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων ζητούν οι φιλόζωοι κάτοικοι

Η κάμερα κατέγραψε μία απίστευτη επίθεση αγέλης σκύλων προς οικόσιτο στον οικισμό Άγιος Στέφανος της Κοινότητας Αγίου Σεραφείμ του Δήμου Καμένων Βούρλων, με τους πολίτες να καταγγέλλουν προβλήματα σχετικά με τα αμέτρητα αδέσποτα στην περιοχή.

Ο οικόσιτος σκύλος προσπάθησε να υπερασπιστεί την περιοχή του και θανατώθηκε από την επίθεση της αγέλης. Το σχετικό βίντεο δημοσίευσε ο ιστότοπος lamiareport.gr και το οποίο θα φτάσει στα χέρια των αρμοδίων, προκειμένου να παρέμβουν.

«Απρόβλεπτη και επικίνδυνη η συμπεριφορά των αδέσποτων»

Μιλώντας στο LamiaReport κάτοικος της περιοχής, είπε ότι κινδυνεύουν να πάνε στο ίδιο τους το σπίτι. «Τη συμπεριφορά τους θα τη χαρακτήριζα απρόβλεπτη και άκρως επικίνδυνη. Προσωπικά, όταν αυτά συγκεντρώνονται εμπρός, κοντά ή περιμετρικά του σπιτιού μου, δεν τολμώ να βγω έξω, ενώ όταν επιστρέφω στο σπίτι μου από την έξοδό μου, δεν τολμώ να βγω από το αυτοκίνητό μου και να μπω μέσα στο σπίτι μου, διότι κατ' ́επανάληψη μου έχουν επιτεθεί», σχολίασε.

Η κάτοικος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με το σκυλί της και δεν θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν στη θέση του ήταν κάποιος άνθρωπος και πολύ περισσότερο κάποιο παιδί.

«Κατασπάραξαν οικόσιτο σκύλο»

«Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 αριθμός σκύλων από την εν λόγω αγέλη (περίπου δέκα) επιτέθηκαν και κατασπάραξαν τον οικόσιτο σκύλο που είχα έξω από το σπίτι μου. Δεν θα ήθελα να φανταστώ τι θα απογίνει ένα παιδί που θέλει να παίξει με το ποδήλατό του στην παραλία ή και μεγαλύτερος άνθρωπος αν έρθει αντιμέτωπος με αυτά τα επιθετικά σκυλιά», είπε.

«Προφανώς και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων τα αναγκάζει να κυκλοφορούν πλέον παντού αναζητώντας τροφή και το πρόβλημα έχει επεκταθεί. Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», είπε άλλη κάτοικος της περιοχής που έχει αντιμετωπίσει την απρόβλεπτη συμπεριφορά κάποιων σκυλιών.

«Φρένο» στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων

Και οι ίδιοι είναι φιλόζωοι και γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα ζώα είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς κάποιων συνανθρώπων μας που τα εγκατέλειψαν. Ζητούν, όμως, τα αυτονόητα. Να μπει φρένο στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους και φυσικά να σπάσουν οι αγέλες, καθώς τότε και το πιο ήμερο σκυλί μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ανθρώπους ή άλλα ζώα.