Ολοένα και αυξάνονται τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από το πρόσωπο και τη δράση του 44χρονου παιδόφιλου προπονητή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και πλήθος άλλων αδικημάτων. Για την ακρίβεια, ο προπονητής κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ’ εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριες μέσα στο γυμναστήριο αλλά και στο σπίτι του στην ίδια περιοχή.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο 44χρονος είναι πατέρας ενός εξάχρονου παιδιού και προπονητής πολεμικών τεχνών. Τρεις κοπέλες που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση, με την προκαταρκτική έρευνα να αποκαλύπτει πως τουλάχιστον ακόμα δύο κορίτσια είχαν πέσει θύματά του.

Το αρρωστημένο σχέδιο

Ο φερόμενος βιαστής ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να προβαίνει στις ντροπιαστικές πράξεις του, τις οποίες βιντεοσκοπούσε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οπτικό υλικό εντοπίστηκε κατά την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του.

Ο 44χρονος προσέγγιζε κορίτσια ηλικίας 12 με 16 ετών και τα επαινούσε για τις αθλητικές τους ικανότητες ώστε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα με σκοπό να κάνουν πολύωρες προπονήσεις, κυρίως ατομικές. Με τον τρόπο αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ασελγούσε σε βάρος τους στον χώρο του γυμναστηρίου και στο σπίτι του.

Ψυχολογικός πόλεμος

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του T-Live, ο προπονητής-βιαστής ασκούσε στα κορίτσια ψυχολογικό πόλεμο, λέγοντάς τους πως «αν μιλήσετε γι' αυτό, θα αυτοκτονήσω και θα είστε εσείς υπεύθυνες».

«Πιτζάμα πάρτι»

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 25 Μαΐου 2019 είχε οργανώσει «πιτζάμα πάρτι» και είχε αναρτήσει φωτογραφίες, όπου φαίνονταν 15 με 20 παιδιά να βρίσκονται στο γυμναστήριο, έχοντας στρώσει για να κοιμηθούν.

Μητέρα πρώην μαθητή δήλωσε πως «ήταν προπονητής και ιδιοκτήτης, ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια πιθανώς είχε διαμορφώσει σε σπίτι κάποιο δωμάτιο, έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές».

Μια πρώην αθλήτρια είπε: «Αυτά που άκουσα με έχουν ταράξει πάρα πολύ, είναι κάτι που δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω, γιατί ήταν ένας άνθρωπος πάρα πολύ κοντά σ' εμένα, ήταν πραγματικά σαν ένας δεύτερος πατέρας. Πάντα τον θαύμαζα».

Η Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο διαγράφει τον προπονητή

Η δράση του φέρεται να ξεκινά από το 2009, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο αντέδρασε άμεσα, σημειώνοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν» και ότι «από την πρώτη στιγμή που η ελληνική ομοσπονδία έλαβε γνώση μπήκε στη διαδικασία να επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον κύριο Αυγενάκη, ο άνθρωπος αυτός πρέπει να φύγει από το τάε κβον ντο, εμείς τον θεωρούμε ήδη παρελθόν».

«Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό»

Ο Γιάννης, πρώην αθλητής του προπονητή, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη σχέση του και τη γνωριμία του με τον 44χρονο.
Δημοσιογράφος: Από μικρός στο τάε κβον ντο, μέχρι ποια ηλικία;
– Έκανα μέχρι τα 16 μου και μετά έφυγα από τον σύλλογο, πήγα σε άλλο μέχρι τα 18 μου.
Δημοσιογράφος: Τον συγκεκριμένο τον είχες προπονητή;
– Ναι, ναι.
Δημοσιογράφος: Πώς ήταν σαν άνθρωπος;
Φιλικός πολύ, ήταν σαν πατέρας μας. Μας μίλαγε πολύ φιλικά. Φερόταν σε όλους το ίδιο, δεν είχαμε παρατηρήσει κάποια συμπεριφορά διαφορετική.
Δημοσιογράφος: Με τις κοπέλες είχε άλλη συμπεριφορά;
«Όπως ήταν μ' εμένα ήταν με όλα τα παιδιά. Με εμένα λίγο πιο φιλικά, γιατί ήμασταν και κοντά, δεν ήμασταν απλά «ήταν ο δάσκαλός μου». Τόσα χρόνια τον ήξερα καλά, είχα πάει και στο εξωτερικό μαζί του για αγώνες. Ήταν σαν δεύτερος πατέρας για μένα τότε, ήταν πολύ κοντινός μου άνθρωπος. Πάθαμε σοκ όλοι. Δεν το περίμενα καθόλου, να σας πω την αλήθεια. Γιατί είχε ακουστεί νομίζω και κάτι με ένα όπλο που είχε βγει. Εκεί πάθαμε το πρώτο σοκ. Και τα κοριτσάκια που έκαναν την καταγγελία, αν τους έλεγε κάτι τέτοιο μπορεί να μην το καταλάβαιναν κιόλας σε αυτή την ηλικία, 13 τώρα, 14, πόσο ήταν», είπε συμπληρωματικά και συνέχισε: «Θα μπορούσε οι κοπέλες που το έκαναν (σ.σ. την καταγγελία) να τον είχαν ερωτευτεί αλλά γενικά είναι όλο λάθος, ξεκινάει όλο λάθος. Αλλά ήταν παιδάκια, καταλαβαίνετε, ήταν 14-15 ετών. Δεν διέκρινα κάποια περίεργη συμπεριφορά. Να πω ότι κάτι συμβαίνει εδώ ή ότι κάποιου κοριτσιού του αρέσει ο δάσκαλος. Γενικά το κλίμα ήταν πολύ φιλικό».

Φόβοι για επιπλέον θύματα

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν είναι μόνο τα πέντε κορίτσια που έχουν πέσει θύματα του βιαστή-προπονητή. Είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του.

Κρίσιμο στοιχείο στις έρευνες αποτελεί και το κινητό του αλλά και οι υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές του που κατασχέθηκαν. Θα ερευνηθεί ακόμη αν αναρτούσε περιεχόμενο με βιασμούς στο Διαδίκτυο.

Την Παρασκευή η απολογία του

Ο 44χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.