Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως.

Ειδικότερα, μία ομάδα περίπου 20 με 30 ατόμων επιτέθηκε σε έναν άνδρα, τον οποίο ξυλοκόπησε άγρια και μαχαίρωσε στον μηρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα της επίθεσης βρισκόταν εκεί για μια υπόθεση οπαδικής βίας στην οποία ήταν κατηγορούμενος. Παράλληλα, εντός των δικαστηρίων ήταν σε εξέλιξη άλλη αντίστοιχη δίκη.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων του επιτέθηκε και τον μαχαίρωσε, αφού πρώτα τον ξυλοκόπησε για αρκετή ώρα, σε πολύ κοντινή απόσταση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται πάντα στο σημείο.

Όταν οι άνδρες των ΜΑΤ αντιλήφθηκαν το συμβάν, έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου–λάμψης, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Ως εκ τούτου, τα άτομα που έκαναν την επίθεση διαλύθηκαν και έφυγαν αμέσως από το σημείο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν και αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους έγινε έλεγχος στο αυτοκίνητο με το οποίο συμμετείχαν και σε αυτό βρέθηκαν κοντάρια και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

«Ήρθε εδώ να του δέσουμε το τραύμα που είχε. Κάλεσε το μαγαζί το ΕΚΑΒ, ήρθε ο δικηγόρος του –πιθανολογώ ότι ήταν ο δικηγόρος– και είπε να τον πάει εκείνος στο νοσοκομείο. Του είπαμε να του δώσουμε πρώτες βοήθειες, κοντά είναι όλα τα νοσοκομεία, δεν ξέρω τι έγινε. Τα ΜΑΤ έριξαν τρεις κροτίδες και διαλύθηκε ο όχλος. Θεωρώ ότι ήταν σωστό, γιατί αν δεν διαλυόταν ο όχλος, δεν ξέρω αν αυτός ο άνθρωπος θα ζούσε. Η Αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τον όχλο, όχι για να συλλάβει κάποιον», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Φορούσαν κουκούλες, μαύρα φούτερ και όλα τα υπόλοιπα. Δεν είδαμε τίποτα, γιατί ήμασταν τρία τραπέζια που καθόμασταν μπροστά. Κάποιος από αυτούς, όμως, ίσως και άλλοι περισσότεροι, είχαν κάποιο μαχαίρι», συμπλήρωσε.

«Δεν υπήρχαν κουβέντες, υπήρχε ανελέητο ξύλο. Έτρεχε, φώναζε βοήθεια να ξεφύγει, μέχρι που έγινε το μαχαίρωμα και μετά τις κροτίδες των ΜΑΤ διαλύθηκε ο όχλος, σκορπίσανε και ο άνθρωπος έφτασε εδώ σαν σε λιποθυμικό επεισόδιο», είπε ακόμη.

«Ήταν μια ομάδα κουκουλοφόρων. Αφού πετάξαν τα ΜΑΤ κρότου–λάμψης, πέρασαν από εδώ τρέχοντας στη Μομφεράτου. Ήταν νεαρά άτομα, περίπου 20. Την ώρα που έφευγαν έλεγαν μόνο «πάμε, πάμε, τελειώσαμε». Έφυγαν τρέχοντας όλοι μαζί προς τα κάτω. Δεν είδαμε κάτι άλλο», ανέφερε ακόμα ένας μάρτυρας του περιστατικού.