Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους o 37χρονος δολοφόνος στο Δροσερό Ξάνθης, οι δύο γιοι του και ο γαμπρός του.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος Ρομά σκότωσε τον 46χρονο, επίσης Ρομά, καθώς το θύμα δεν συμφωνούσε η 14χρονη εγγονή του να παντρευτεί τον 17χρονο γιο του θύτη.

Την ίδια στιγμή, απονομή δικαιοσύνης ζητάει η σύζυγος του 46χρονου, η οποία είδε τον 37χρονο δράστη να μπαίνει μέσα στο σπίτι της μαζί με τους δύο γιους του και τον γαμπρό του και να σκοτώνει εν ψυχρώ τον άνδρα της μπροστά στα μάτια των παιδιών της, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σοκαριστικό είναι το βίντεο-ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο απαθανατίζεται η αρπαγή της 14χρονης από τον δράστη του αιματηρού φονικού. Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος φονιάς άρπαξε τη 14χρονη εγγονή του 46χρονου θύματος, ώστε να την παντρέψει με τον 17χρονο γιο του.



Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τέσσερις μήνες πριν από το φονικό ο 37χρονος δράστης απειλούσε τον άτυχο 46χρονο πως θα τον σκοτώσει, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θέλω την εγγονή σου για τον γιο μου ή θα σε εκτελέσω. Θα πάρω τις σφαίρες και θα σε καθαρίσω».

Οι συγγενείς του θύματος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, απειλούν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Ξέσπασε βεντέτα για τη δολοφονία του 46χρονου

Στο μεταξύ, η κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης παραμένει ιδιαίτερα έκρυθμη, με επεισόδια, πυροβολισμούς, ακόμα και πυρπολήσεις κατοικιών και αυτοκινήτων.

Τη Δευτέρα ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς, όπως και άλλα δύο παραπήγματα, ενώ την Τρίτη άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε άλλο ένα παράπηγμα και σε ένα διώροφο σπίτι, που υπέστη ζημιές από τη φωτιά στο εσωτερικό του. Φωτιά έβαλαν και στα δύο πολυτελή αυτοκίνητα του 37χρονου συλληφθέντος. Τα σπίτια και τα παραπήγματα ανήκαν στον 37χρονο και στον αδελφό του. Οι πυρπολήσεις θεωρούνται αντίποινα για την εν ψυχρώ δολοφονία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μικρής ή μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια καταγράφονται σχεδόν διαρκώς μέσα στον οικισμό, με ρίψεις πετρών, μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει ο φόβος να ξεσπάσει βεντέτα μετά την άγρια δολοφονία. Την ίδια στιγμή, στο TikTok κυκλοφορούν βίντεο στα οποία εκφράζονται σαφείς απειλές.

Υπενθυμίζεται πως ο 37χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 46χρονο είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο με «εντολές» προς τους συγγενείς του δολοφονημένου, προειδοποιώντας τους να μην πειράξουν την οικογένειά του μετά το φονικό.