Η 14χρονη, φιλοξενούμενη του ιδρύματος στη Νέα Σμύρνη και θύμα μαστροπείας, έδωσε την πρώτη της κατάθεση στη δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης «Το Σπίτι του Παιδιού», ενώ ταυτόχρονα στους τρεις συλληφθέντες έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ανάσυρση αρχείων και στοιχείων από τα κατασχεθέντα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η μικρή έδειξε να έχει απόλυτη εικόνα για το τι συνέβαινε, εμφανίστηκε συνειδητοποιημένη για το τι έχει ζήσει και αποφασισμένη να συνδράμει στο έργο των Aρχών και να προχωρήσουν οι έρευνες. Οι αναλυτές προσπαθούν να εντοπίσουν τα πλοκάμια του κυκλώματος παιδοφιλίας που κρύβεται πίσω από τη ζοφερή αυτή ιστορία, καθώς εκτιμούν πως η υπόθεση έχει βάθος και παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την υπόθεση «Μίχου» στον Κολωνό.

Ειδικότερα, τρία χρόνια πίσω εκτιμούν ότι ξεκίνησε ο εφιάλτης για το 14χρονο κοριτσάκι και ψάχνουν να δουν ποια είναι τα πρόσωπα που έκλειναν τα ραντεβού, σε ποια ξενοδοχεία πραγματοποιούνταν και φυσικά ποιοι είναι οι βιαστές της ανήλικης. Και σε αυτή την περίπτωση είναι δεδομένο ότι οι επαφές και τα ραντεβού κλείνονταν μέσω social media και συνεπώς η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το άνοιγμα των συσκευών θα οδηγήσει σε νέο δρόμο την υπόθεση.

Παράλληλα και σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, το βάρος των ερευνών επικεντρώνεται στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου Γεωργιανού με το όνομα «Ρουσλάν», που φέρεται να είναι και ο τελευταίος πελάτης-βιαστής της ανήλικης. Ο 23χρονος επικαλείται ότι εργάζεται ως «ασφάλεια υψηλών προσώπων» και έχει γνωριμίες, χωρίς ωστόσο να θέλει σε αυτή τη φάση να κατονομάσει τα πρόσωπα. Βέβαια, αν και διατείνεται πως δεν είχε ουδεμία ερωτική επαφή με το ανήλικο παιδί, εντούτοις ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, ο οποίος παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στις Αρχές, τον «δίνει» στεγνά, καθώς -όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ.-, όχι μόνο συνευρέθηκε, αλλά ο μαστροπός «Ταχίρ» και οι άλλοι δυο συλληφθέντες από την παρέα της διαστροφής παρακολουθούσαν την πράξη και κατέγραφαν στο κινητό τηλέφωνο το σκηνικό.

«Ο "Ταχίρ" (δηλαδή ο αλλοδαπός μαστροπός) και ο Ε.Σ (Έλληνας συλληφθείς) κατόπιν σχετικών ερωτήσεων παραδέχθηκαν ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23:00 της 19ης Μαρτίου έως 05:30 της 20ής Μαρτίου βρίσκονταν στο ξενοδοχείο (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του ξενοδοχείου), το οποίο βρίσκεται επί της οδού (σ.σ. αναφέρεται η οδός) στο Μεταξουργείο από κοινού με την ανήλικη και έναν ακόμα φίλο τους, ονόματι "Ρουσλάν", αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 22 ή 23 ετών με αριθμό τηλεφώνου (σ.σ. αναφέρεται ο αριθμός). Ο "Ταχίρ" και ο Ε.Σ. ανέφεραν ότι ο Ρουσλάν προέβη σε συνουσία με την ανήλικη ενώ οι ίδιοι παρακολουθούσαν τραβώντας βίντεο».