Τις δραματικές ώρες που έζησαν μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη περιέγραψε η γιαγιά του 6 μηνών βρέφους, που βρισκόταν μαζί με την κόρη και το εγγονάκι της στο μοιραίο intercity.

H γιαγιά του μωρού μίλησε για τον εφιάλτη που έζησαν όταν εξαιτίας της σύγκρουσης «χάθηκε» το βρέφος από τα χέρια της μαμάς του, σημειώνοντας πως ο φοιτητής Μιχάλης Κλάψης ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε μητέρα και γιαγιά να το βρουν. 

«Ακούσαμε ένα μπαμ κι άρχισε να φεύγει το βαγόνι, να αναποδογυρίζει, δεν ξέρω. Εκείνη την ώρα μας πέταξε όλους, τσιρίζαμε, φάγαμε γυαλιά, δεν ξέραμε τι γινόταν. Κι όταν ανοίξαμε τα μάτια μας, είδαμε καπνούς, σκοτάδι κι έναν πανικός μέσα σε όλο το βαγόνι» περιέγραψε η κ.Ιωάννα στην εκπομπή του Alpha «T-live».

Στη συνέχεια εξήγησε πως στην προσπάθειά τους να δουν αν είναι καλά, άκουσε την κόρη της να φωνάζει: «το μωρό, το μωρό, πού είναι το μωρό». Η μητέρα του βρέφους το φώναξε με το όνομά του κι έπειτα εκείνο άρχισε να κλαίει. Το μωρό ήταν κάτω από ένα κάθισμα.

«Τη βρήκαμε κάτω από το κάθισμα. Μας βοήθησε κι ένα παιδί εκεί και την τράβηξα εγώ κάτω από το κάθισμα, την έδωσα στην κόρη μου, έφυγε από τη μία πλευρά κι εγώ από την άλλη» είπε η γιαγιά του βρέφους.

Τη στιγμή της σύγκρουσης, η μητέρα τάιζε το μωρό, κρατώντάς το στην αγκαλιά της. «Έφυγε από τα χέρια της κόρης μου που την τάιζε και βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του παιδιού που ήταν παραδίπλα μου» εξομολογήθηκε η γιαγιά του βρέφους.

Ο νεαρός φοιτητής επικοινώνησε με την κόρη της κι εκείνη τον ευχαρίστησε για τη βοήθειά του, όπως αποκάλυψε η γιαγιά του μωρού στο T-live. Οι γυναίκες, όπως και το μωρό σώθηκαν χωρίς σοβαρά προβλήματα. «Οποιονδήποτε θόρυβο άκουγε στην αρχή, τρόμαζε, τιναζόταν, έκλαιγε με το παραμικρό. Προσπαθούμε να μπούμε σε μια κανονική ζωή. Προχωράμε. Ήμασταν από τους τυχερούς που βγήκαμε χωρίς σοβαρά προβλήματα» κατέληξε η γιαγιά του βρέφους.