Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά διαστήματα από το μεσημέρι, στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και πάλι από το απόγευμα και στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια από το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr για τον καιρό, οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (16.03.2023) και της Παρασκευής (17.03.2023) σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Αιτία γι' αυτή τη διάρκεια και ένταση των φαινομένων, σύμφωνα με το meteo.gr, είναι η σχετικά αργή κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από το Ανατολικό Αιγαίο προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

1_4

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.
Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 16 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει το εκτιμώμενο ύψος αθροιστικής βροχόπτωσης και τις περιοχές ισχυρότερων φαινομένων κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 16/03 και της Παρασκευής 17/03.