Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν απαντήσεις για το φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, αλλά και τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Τα ερωτήματα ενισχύονται ακόμα περισσότερο, όσο έρχονται στο φως πληροφορίες για το μοιραίο δυστύχημα. Σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό» αποκαλύφθηκε ότι τέσσερις πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας που επιχείρησαν με κοπτικά μηχανήματα στο τρίτο βαγόνι, υπέστησαν εγκαύματα μέσα από την ειδική στολή που φορούν στις κατασβέσεις, χωρίς εκείνη να έχει πάθει κάτι εξωτερικά.

Μετέβησαν στο νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με την εκπομπή, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εξηγήσουν πώς είχαν καεί μέσα από τη στολή τους.

Κανείς επίσης δεν έχει δώσει απάντηση στο ερώτημα τι προκάλεσε αυτά τα εγκαύματα. Ήταν κάποιο τοξικό υγρό; Τοξικό αέριο, ήταν τα υγρά της μπαταρίας της μηχανής ή μήπως η εμπορική αμαξοστοιχία ή κάποιος επιβάτης μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό;

Ήδη για το θέμα έχει ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Κούγιας: «Να ερευνηθεί τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία»


Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί 11 οικογένειας θυμάτων της τραγωδίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια αποκάλυψε ότι θα ζητήσει να ερευνηθεί τι μετέφερε το εμπορικό τρένο και τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Όπως είπε, πρέπει να γίνει επίσης έλεγχος στον σταθμό, όπου φορτώθηκε το τρένο και πως αν προκύψει ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομο φορτίο τότε θα έχουν και άλλα πρόσωπα ευθύνη για το τρομερό δυστύχημα.