Μοιάζει με σκηνή από ταινία δράσης αλλά πρόκειται για αληθινό περιστατικό που σημειώθηκε πάνω στην άσφαλτο με την αρχή να γίνεται στο Κιλκίς και το τέλος να λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη,
Ο λόγος για την καταδίωξη που ξεκίνησε από το Πολύκαστρο και σταμάτησε στη Θεσσαλονίκη όταν το καταδιωκόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί έπεσε σε σταθμευμένα ΙΧ.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (14/3).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο grtimes.gr, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης η οποία τελείωσε απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Παλαιού Σταθμού, ο οδηγός του ΙΧ φέρεται πως πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς εκτός και εντός Θεσσαλονίκης, με περισσότερα από πέντε περιπολικά της Αστυνομίας αλλά και αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να τον καταδιώκουν.

Όταν, όμως, το αυτοκίνητο με τους δύο αλλοδαπούς έφτασε στη δυτική πλευρά της πόλης, ώστε να κινηθούν προς το κέντρο της, συγκρούστηκε με άλλο όχημα επί της οδού Παλαιού Σταθμού, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να τους ακινητοποιήσουν και να τους «περάσουν» χειροπέδες.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο άνδρες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία ενώ, ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Να σημειωθεί ότι το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες είχε πινακίδες Βουλγαρίας και ήταν κλεμμένο.