Αλλάζει ο καιρός και ετοιμάζεται να βρέξει σε όλη την επικράτεια. Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε συγκεκριμένη αλλαγή θα αφορά αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και το Σάββατο.

Ο καιρός την Τρίτη

Πάντως για αύριο, Τρίτη αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια και λιακάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κάποια σύννεφα θα υπάρξουν στις Σποράδες, στην κεντρονότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη.

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να υπάρξει στο Καστελόριζο, στη Ρόδο και ίσως στη βορειοανατολική Κρήτη, ωστόσο θα υπάρξει και ηλιοφάνεια.

Από το απόγευμα της Τρίτης και μετά θα εμφανιστούν κάποια σύννεφα τα οποία στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα θα αρχίσουν να πυκνώνουν αργά τη νύχτα με κάποιες τοπικές μπόρες στο βόρειο Ιόνιο και στα πιο δυτικά τμήματα, τα παράκτια τμήματα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία αναμένεται λόγω και των ψυχρών αέριων μαζών που έχουν επηρεάσει τη χώρα, τη νύχτα της Δευτέρας και νωρίς το πρωί της Τρίτης αναμένεται να πέσει αρκετά και δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας ασθενής παγετός σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής ορεινής, ημιορεινής χώρας κοντά στους -2 και -3 βαθμούς. Μάλιστα σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας αναμένεται να πέσει ο υδράργυρος κοντά στο 0.

Όμως όσο προχωράει η ημέρα την Τρίτη ο καιρός θα «μαλακώνει» με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα κεντρικά στους 17 βαθμούς, στα βόρεια από 9-15 και στα νότια στους 13-15 βαθμούς.

Στην Αττική, από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα της Τρίτης θα υπάρχει ηλιοφάνεια όταν και θα εμφανιστούν κάποια αραιά σύννεφα, τα οποία από το βράδυ θα έχουν την τάση να πυκνώνουν όλο και περισσότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει ηλιοφάνεια το πρωί και από το μεσημέρι της Τρίτης λίγες αραιές συννεφιές που θα πυκνώσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Ο καιρός από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο

Την Τετάρτη αρχικά θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Ήπειρο και τα Επτάνησα, με τον καιρό να είναι άστατος με μπόρες και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι, όταν τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά και θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Πάντως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το πέρασμα των πρόσκαιρων φαινομένων θα είναι σύντομο. Το βράδυ θα επηρεάσουν τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, όπου θα υπάρξουν πιο δυνατές μπόρες και καταιγίδες.

Την Πέμπτη το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα τα φαινόμενα θα κινηθεί ανατολικότερα και θα είναι κατακερματισμένο με πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά. Πιο αξιόλογες βροχές θα υπάρξουν στις νότιες, νοτιοανατολικές περιοχές μέχρι και την Κρήτη. Χιόνια θα υπάρξουν στα 1000 μέτρα της κεντρικής Ελλάδας, τα οποία θα έχουν τη μορφή μπόρας χιονιού.

Την Παρασκευή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ο καιρός θα είναι άστατος σε Σποράδες, Εύβοια, Αττικοβοιωτιά, Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Το Σάββατο σχεδόν παντού θα υπάρξει ηλιοφάνεια και τα όποια φαινόμενα θα σημειωθούν στην Κρήτη.