Η Ολομέλεια των 21 Εφετών της Λάρισας αναμένεται να συγκληθεί σήμερα το μεσημέρι ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη σε εφέτη-ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει στη συνέχεια όλες τις έρευνες. Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί πως έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων υπαλλήλων του ΟΣΕ.

21 πρόεδροι εφέτες στη Λάρισα

Στο Εφετείο της Λάρισας υπηρετούν σήμερα 21 πρόεδροι εφετών και εφέτες, αλλά κατά τη σημερινή κρίσιμη Ολομέλεια ορισμένοι δικαστές δεν θα προσέλθουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών της Λάρισας έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της θεσσαλικής πρωτεύουσας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα ανατεθεί τελικά σε εφέτη-ανακριτή, κάτι που «ενισχύει» και ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων κατά τη σύγκρουση των τρένων, αλλά και των τραυματιών, ενώ την ίδια ώρα πλήθος κόσμου απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δίωξη ασκήθηκε κατά του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ, ο οποίος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα έχει ήδη προφυλακιστεί και μάλιστα φέρει βαρύ κατηγορητήριο. Στην πορεία ακολούθησαν διώξεις κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον προφυλακισμένο και κατηγορούμενο σταθμάρχη της Λάρισας, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες έως τις 11 το βράδυ της τραγικής εκείνης ημέρας και έφυγαν νωρίτερα, εγκαταλείποντας τη θέση τους.