Διαλυμένα βαγόνια, τσαλακωμένες λαμαρίνες, σπασμένα τζάμια και καθίσματα, συντρίμμια, βαγόνια που καταστράφηκαν κι έγιναν κομμάτια. Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

 Tα απομεινάρια των τρένων μετά τη μοιραία σύγκρουση και τα τσαλακωμένα βαγόνια κατέγραψε drone τουMEGA. Οι εικόνες δε θυμίζουν σε τίποτα την αμαξοστοιχία intercity 62, μέσα στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο δεκάδες αθώοι άνθρωποι.

 Η σύγκρουση έμοιαζε με συντριβή αεροσκάφους. Από τη σφοδρότητα ξέσπασε φωτιά. Σκαρφαλώνοντας σε αυτά τα γκρεμισμένα παράθυρα, με τα σπασμένα τζάμια και τις σκισμένες κουρτίνες, κάποιοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν και να σωθούν έστω και τραυματισμένοι. Κάποιοι άλλοι εγκλωβίστηκαν μέσα στα φλεγόμενα βαγόνια.

 Στα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 οι επιβάτες βρέθηκαν σε μια πραγματική κόλαση με θερμοκρασίες που έφθασαν ακόμη και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου. Εκεί ακούγονταν τα ουρλιαχτά των επιβατών για βοήθεια.

 Σε κάποια βαγόνια οι πόρτες δεν άνοιξαν και οι άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι. Όπως σε αυτό που έχει καεί ολοσχερώς. Εκεί άφησαν την τελευταία τους πνοή τα περισσότερα παιδιά.

 Φαίνονται τα καμένα καθίσματα που έχουν ξεκολλήσει από την σφοδρή σύγκρουση. Καμένες μηχανές, ρόδες, σίδερα, προσωπικά αντικείμενα και κυρίως ανθρώπινες ζωές που έφυγαν τόσο άδικα.

 Το αναποδογυρισμένο βαγόνι μαρτυρά τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες. Το χτυπημένο μπροστινό μέρος της αμαξοστοιχίας. Στο μπλε βαγόνι κάθονταν οι μηχανοδηγοί του intercity.

 Αντίθετα, τα βαγόνια που είναι σε καλύτερη κατάσταση, ήταν αυτά στην πίσω πλευρά της αμαξοστοιχίας.

 Τα βαγόνια έχουν μεταφερθεί σε έναν χώρο του ΟΣΕ, έξω από τη Λάρισα, μακριά από τον Ευαγγελισμό, όπου γράφτηκε με μαύρα γράμματα η τραγωδία. Είναι τα απομεινάρια της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στην ιστορία της χώρας.