Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν ξανά για να διαμαρτυρηθούν για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη οι φοιτητές.

Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχώρησαν και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, «παραλύοντας» το κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν αρχικά στο μνημείο της Καμάρας και κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας, κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά.

«Η θλίψη και το πένθος έχουν μετατραπεί σε οργή και ανάγκη για δικαίωση», δήλωσε από το σημείο η Σοφία Χατζόπουλου, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας-Αρχαιολογίας, τμήμα του ΑΠΘ που τελεί υπό κατάληψη.

«Οι φοιτητές είμαστε -και θα συνεχίσουμε να είμαστε- στην πρώτη γραμμή του αγώνα», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι 12 συμφοιτητές τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκονται ανάμεσα στους συνολικά 57 νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Διεκδικούμε την κρατικοποίηση του ΟΣΕ, διεκδικούμε ασφαλείς μετακινήσεις, διεκδικούμε τη δικαίωση για τους νεκρούς που μετράμε, διεκδικούμε να μην ξαναϋπάρξει τέτοιο προδιαγεγραμμένο έγκλημα», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μέρος των διαδηλωτών ξεκίνησε την πορεία και κατευθύνθηκε στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, ενώ ένα άλλο μπλοκ παρέμεινε στην Καμάρα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι φοιτητές σταμάτησαν στη μέση του οδοστρώματος και έγραψαν συνθήματα για τα θύματα των Τεμπών, όπως «το αίμα φοιτητών δεν θα ξεχαστεί».