Ρούχα, καλλυντικά και ανθρώπινη σάρκα. Από τις εικόνες που ούτε στην κόλαση δεν φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να υπάρχουν. Κι όμως, μέσα σ’ αυτή τη συνθήκη, κλήθηκε να κάνει το καθήκον του ο διασώστης της ΕΜΑΚ και πυροσβέστης Γιάννης Παπαγιαννάκης μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Η φωτογραφία του έχει γίνει viral. Καθώς ενώ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των ερευνών αμέσως μετά τη σύγκρουση, αντίκρισε, όπως περιγράφει, συγκλονιστικές εικόνες.

 Ειδικότερα, o διασώστης της ΕΜΑΚ Γιάννης Παπαγιαννάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε και τον έκανε να «λυγίσει».

 «Εκείνη τη στιγμή που με απαθανάτισε ο φακός, χωρίς να το γνωρίζω, ήμουν πάνω από τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας. Ρούχα, καλλυντικά, σκεπασμένα με αίμα και υπολείμματα ανθρώπινης σάρκας», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Ο διασώστης της ΕΜΑΚ χαρακτήρισε τις εικόνες στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «πολύ σκληρές» και «μακάβριες». Μίλησε για τη θλίψη και την οργή που ένιωσαν οι διασώστες φτάνοντας στο σημείο και παραδέχτηκε ότι «ήταν η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας μου», παρόλο που έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις ύστερα από δυστυχήματα.

  «Από την πλευρά της ΕΜΑΚ έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, ήμασταν επί ώρες κάτω από τα βαγόνια…», είπε.

 Τέλος, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που είχε ήταν το χειροκρότημα των παιδιών της ομάδας του ΠΑΟΚ που προπονεί στο κολυμβητήριο, όταν τον υποδέχτηκαν στην πρώτη προπόνηση μετά την τραγωδία.