Σε 24ωρο απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκα στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Nα σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο Σύνταγμα έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια με μολότοφ και χημικά, με την ΕΛΑΣ να προχωράει σε τουλάχιστον 28 προσαγωγές.

Παράλληλα αυξημένα μέτρα έχει θέσει σε ισχύ η ΕΛ.ΑΣ. για τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.

«Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» είναι το κεντρικό σύνθημα των χιλιάδων διαδηλωτών που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια.

Καταγγέλλουν πως ό,τι έγινε στα Τέμπη ήταν «ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας». Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας»: «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…». Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή και μετά ακούστηκε το σύνθημα: «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, θυσία για τα κέρδη των αφεντικών». «Αποδείχθηκε ότι γι' αυτούς που κυβερνούν όλοι εμείς είμαστε αναλώσιμοι», κατήγγειλε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος του Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των σωματείων, που «δεν βρήκαν απέναντί τους μόνο κλειστά αυτιά, αλλά και αποφάσεις που έβγαζαν παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και υποχρεωτικές μετατάξεις 3.500 εργαζομένων το 2010».  «Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε στα Τέμπη. Δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που ευθύνονται γι' αυτό το έγκλημα», τόνισε.

«Σήμερα είναι μια μέρα μάχης. Η οργή μας παίρνει σάρκα και οστά», είπε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. «Διαδηλώνουμε και φωνάζουμε πως εμείς έχουμε τη δύναμη. Κάνουμε πράξη το σύνθημα πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό», πρόσθεσε. Χαιρέτισε την «αποφασιστική στάση των σωματείων που βγαίνουν μπροστά κόντρα στην απαράδεκτη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που δεν προκήρυξε καν απεργία για τη σημερινή μέρα».

Τα συλλυπητήρια των ναυτεργατών στις οικογένειες των θυμάτων μετέφερε ο Άγγελος Γαλανόπουλος, πρόεδρος του ναυτεργατικού Σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». «Στον κλάδο μας έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα των εφοπλιστικών εγκλημάτων», είπε και πρόσθεσε ότι «κοινός παρονομαστής σε όλα τα τραγικά συμβάντα, η πολιτική που θεωρεί τα μέτρα προστασίας, την επαρκή στελέχωση των μέσων μεταφοράς "κόστος" που επιβαρύνει τα κέρδη». Τις «αρνητικές και επικίνδυνες εξελίξεις και στον τομέα της εναέριας κυκλοφορίας, την ακραία υποστελέχωση, την πλημμελή ανανέωση των τεχνολογικών συστημάτων», ανέδειξε ο Φοίβος Καπερώνης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

«Το έγκλημα στον ΟΣΕ ήταν προμελετημένο», είπε ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος του Δ.Σ. Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και υπενθύμισε «την υποστελέχωση και τις μειώσεις προσωπικού, την εφαρμογή όλου του εύρους της αντεργατικής νομοθεσίας». Όπως κατήγγειλε, «ανάλογη είναι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στις αστικές συγκοινωνίες, όπου τα σωματεία επίσης έχουν αναδείξει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολλών χιλιάδων επιβατών».

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι γεμάτος οργή και αγανάκτηση», είπε ο Ηλίας Τρεβλός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, και κάλεσε η δικαιολογημένη οργή να γίνει αγώνας. «Παλεύουμε για να μην είμαστε το λάδι στη μηχανή του κέρδους», σημείωσε αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των σωματείων των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. «Θέλουμε εργασία με ασφάλεια, θέλουμε ζωή με ασφάλεια», τόνισε. Τη συμμετοχή σε «έναν ηρωικό αγώνα μαζί με τους γονείς μας, μαζί με τους μαθητές», για να καταδικαστούν στη λαϊκή συνείδησή όλοι οι ένοχοι, υπογράμμισε ο Μιχάλης Φαναρτζής, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιά. «Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η αλήθεια, η αλήθεια που θάβουν τα δελτία των ειδήσεων. Το χρωστάμε στους νεκρούς, το χρωστάμε στις μανάδες που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους», υπογράμμισε. «Δίνουμε την υπόσχεσή μας στους νεκρούς και γινόμαστε η φωνή τους: το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», είπε ο Γιώργος Παυλής, μέλος του 15μελους του 15ου Λυκείου Αθηνών. «Οι μαθητές απ' όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα», σημείωσε, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες σε εκατοντάδες σχολεία, ενώ «το υπουργείο και οι διευθύνσεις φτάνουν στο σημείο να μοιράζουν αποβολές σε μαθητές που συμμετέχουν σε αυτή την καθημερινή δράση».

 «Η ζωή για μερικούς δεν έχει αξία, μετρούν τα πάντα με το χρήμα (...). Πάρε, παιδί μου, όταν φτάσεις, μην αμελήσεις, μη με ξεχάσεις»: Με τους στίχους που έγραψε ένας πατέρας από την Ένωση Γονέων Μοσχάτου Ταύρου, άνοιξε την ομιλία της η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. «Η αγωνία μας πλέον σαν μάνες είναι πώς την αγωνία μας θα την κάνουμε εμπόδιο γι' αυτά που έρχονται», τόνισε και πρόσθεσε: «Υποσχόμαστε να βάλουμε εμπόδια γιατί η ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτη». «Η φετινή 8η Μάρτη, η Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, σημαδεύεται από το έγκλημα στα Τέμπη», είπε η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
«Είμαστε αποφασισμένες να μη σωπάσουμε, να αγωνιστούμε όχι μόνο για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα αλλά και για να ξεσκεπάσουμε τους ενόχους», τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως την ιταλική εταιρεία, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια. Όλους δηλαδή τους "μηχανοδηγούς" της πολιτικής της απελευθέρωσης των μεταφορών», τόνισε.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη απεργία. Σήμερα πλημμύρισαν η Αθήνα και δεκάδες άλλες πόλεις. Όλη η εργατική τάξη της χώρας και η νεολαία γίνονται η φωνή των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη. Κάνουμε τον θρήνο οργή και την οργή αγώνα! Για να μην επιβληθεί η σιωπή. Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Για να έρθει η προστασία της ζωής του λαού στο προσκήνιο κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους», τόνισε στην ομιλία του στα Προπύλαια ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Υπογράμμισε ότι «απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και με αφορμή τη δολοφονία των 57 ανθρώπων αναδείχτηκε η μεγάλη δύναμη που έχουν τα συνδικάτα, που έχει ο οργανωμένος λαός στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς, στους φοιτητικούς συλλόγους. Που δεν άφησαν να επικρατήσει η σιωπή, που δεν επέτρεψαν να συγκαλυφθούν οι ευθύνες, που συνεχίζουν και γίνονται η φωνή των νεκρών».

«Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους είναι να μη συγκαλυφθεί και αυτό το έγκλημα. Να μη μείνουν ατιμώρητοι οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν από τον λαό», τόνισε ο Ν. Μαυροκέφαλος. «Με οργάνωση και αγώνα. Η ζωή μας δεν είναι κόστος. Για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές συγκοινωνίες για τον λαό. Για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις πόλεις και στα χωριά, παντού. Για να έχουμε δημόσια και σύγχρονη Υγεία για όλο τον λαό. Για να ξεριζώσουμε την εγκληματική πολιτική του κέρδους, την καρδιά του κτήνους», υπογράμμισε και κάλεσε στο νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής την Κυριακή 12 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι.

Τα parapolitika.gr στο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη:

Οι συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα ξεκίνησαν στις 12:00. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 4.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (Ασφάλεια, Μέτρων Τάξης, Τροχαίας κ.ά.) θα βρίσκονται επί ποδός στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές κρατούν πλακάτ με συνθήματα έξω από τα Προπύλαια. Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχουν χιλιάδες διαδηλωτές. Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν γίνει 15 προσαγωγές από τις Αρχές.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε στις 12:30, την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.


Για εποπτεία θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, αλλά και ο αρχηγός του Σώματος Κωνσταντίνος Σκούμας.
PHOTO-2023-03-08-11-58-55
PHOTO-2023-03-08-11-55-34



Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Υπενθυμίζεται πως ακινητοποιημένα είναι σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός. Ωστόσο, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών, οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν 12 με 6 το απόγευμα. Ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορήσουν 11 με 5.

Με εντολή της αστυνομίας, πάντως, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

5826783

Εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ. για κλειστές τράπεζες και καταστήματα

Ο υφυπουργός και ο αρχηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν την Τρίτη σε επικοινωνία με συλλόγους και φορείς που θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις, ώστε να διεξαχθούν ομαλά.

Η ΕΛ.ΑΣ., κατά τις ίδιες πηγές, έχει προβεί σε εισηγήσεις προς καταστηματάρχες και τράπεζες ώστε να κλείσουν για λόγους ασφαλείας τις ώρες των συγκεντρώσεων. Την ίδια σύσταση έχουν κάνει προς τα καταστήματα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Οι προσυγκεντρώσεις για τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα ξεκίνησαν στις 12:00. Τα σημεία όπου δίνουν «ραντεβού» οι διαδηλωτές είναι τα Προπύλαια και το Σύνταγμα. Στις κινητοποιήσεις καλούν συνδικάτα, φοιτητές, μαθητές, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς, ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για τα σωματεία που υπάγονται στο ΠΑΜΕ οι προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν νωρίτερα, στις 11:30, σε Κάνιγγος, Πλατεία Κοραή, Ομόνοια, Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου και στου Γουδή (Νοσοκομεία Παίδων).

ape__2_
ape__3_
ape__4_
ape__5_
ape__6_
ape__1_

«Στόχος μας ήταν και είναι ένας: όλων των νεκρών στα Τέμπη να είμαστε η φωνή, το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρέος μας. Το χρωστάμε στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας. Όσο εσείς, οι κυβερνήσεις και τα Υπουργεία σας, πάτε και όπου βγει και παίζετε με τις ζωές μας για κέρδη και κόστη κάποιων λίγων, τόσο εμείς θα πάμε αλλιώς. Θα ζούμε και θα αγωνιζόμαστε για τη ζωή όλων μας. Για να μη χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές», αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών σε ανακοίνωσή του.

Screenshot_2023-03-08_at_14_39_31
Screenshot_2023-03-08_at_14_40_17
Screenshot_2023-03-08_at_14_40_26
Screenshot_2023-03-08_at_14_40_37
Screenshot_2023-03-08_at_14_40_46
Screenshot_2023-03-08_at_14_40_54
Screenshot_2023-03-08_at_14_41_15
Screenshot_2023-03-08_at_14_41_23

Λόγω των κινητοποιήσεων στην Αθήνα, και υπό τον φόβο επεισοδίων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ., εξέδωσαν σύσταση ώστε να κλείσουν τα καταστήματα την ώρα των συγκεντρώσεων.

3778273
3778219


Δημήτρης Κουτσούμπας: «Δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα»

Δήλωση στα parapolitika.gr έκανε και ο γ.γ. του ΚΚΕ από τα Προπύλαια, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ειδικότερα, δήλωσε: «Δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα. Φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε. Οι σημερινές συγκεντρώσεις του λαού και των εργαζομένων είναι μεγαλειώδεις και εδώ και σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίζουμε...».

Συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί συγκεντρώσεις στις εξής πόλεις:

  1. Αθήνα, 12:30 Προπύλαια - 13:00 Σύνταγμα
  2. Θεσσαλονίκη, 12 μ. Άγαλμα Βενιζέλου και 7 μ.μ. στο ίδιο μέρος
  3. Πάτρα, 10:30 πλατεία Γεωργίου
  4. Αγρίνιο, 12 μ. κεντρική πλατεία
  5. Άγιος Νικόλαος Κρήτης, 6.30 μ.μ. κεντρική πλατεία
  6. Αίγιο, 10:30 στην Τρίγωνη Πλατεία
  7. Αλεξανδρούπολη, 12 μ. δημαρχείο
  8. Αλιβέρι, 1 μ.μ. Άγαλμα Λιγνιτωρύχου
  9. Αμαλιάδα, 9.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Αθανασίου
  10. Αμύνταιο, 12 μ. πλατεία
  11. Άμφισσα, 12.30 μ.μ. πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία)
  12. Αργοστόλι, 12 μ. κεντρική πλατεία
  13. Άρτα, 10 π.μ. πλατεία Κιλκίς
  14. Αταλάντη, 12μ. κεντρική πλατεία
  15. Βόλος, 12 μ. Θόλος
  16. Γιάννενα, 11 π.μ. κεντρική πλατεία
  17. Γιαννιτσά, 6 μ.μ. στον πεζόδρομο
  18. Δράμα, 11.30 π.μ. κεντρική πλατεία
  19. Ζάκυνθος, 10 π.μ. πλατεία Αγίου Μάρκου
  20. Ηγουμενίτσα, 6.30 μ.μ. πλατεία δημαρχείου
  21. Ηράκλειο, 11 π.μ. πλατεία Ελευθερίας
  22. Θάσος, 12 μ. πλατεία Λιμένα
  23. Θήβα, 12 μ. κεντρική πλατεία
  24. Ιεράπετρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
  25. Ικαρία, 12 μ. πλατεία Αγίου Κηρύκου
  26. Ιστιαία, 12 μ. κεντρική πλατεία
  27. Καβάλα, 12 μ. κεντρική πλατεία
  28. Καλαμάτα, 6.30 μ.μ. πλατεία 23ης Μαρτίου
  29. Καρπενήσι, 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
  30. Καρδίτσα, 11 π.μ. κεντρική πλατεία
  31. Καρλόβασι Σάμου, 12 μ. πλατεία Καρλοβάσου
  32. Καρπενήσι, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία
  33. Καστοριά, 11:30, Αντιπεριφέρεια
  34. Κατερίνη, 6 μ.μ. κεντρική πλατεία
  35. Κέρκυρα, 11:30 Εργατικό Κέντρο
  36. Κεφαλλονιά, 12 μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου
  37. Κιλκίς, 6 μ.μ. πλατεία Ειρήνης
  38. Κοζάνη, 1 μ.μ. κεντρική πλατεία
  39. Κομοτηνή, 12 μ. κεντρική πλατεία
  40. Κόρινθος, 6.30 μ.μ. Περιβολάκια
  41. Κυπαρισσία, 11 π.μ. στο Δημαρχείο
  42. Κως, 11 π.μ., έξω από το νοσοκομείο
  43. Λαμία, 12 μ. πλατεία Πάρκου
  44. Λάρισα, 12 μ. κεντρική πλατεία
  45. Λασίθι, 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου
  46. Λευκάδα, 11 π.μ. πλατεία Αγίου Μηνά
  47. Λήμνος, 10.30 π.μ. λιμάνι Μύρινας
  48. Λιβαδειά, 12 μ. κεντρική πλατεία
  49. Μαντούδι, 1 μ.μ. κεντρική πλατεία
  50. Μυτιλήνη, 11 π.μ. πλατεία Σαπφούς
  51. Νάουσα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
  52. Ναύπακτος, 11 π.μ., στην πλατεία Φαρμάκη
  53. Ναύπλιο, 6.30 μ.μ. Ενδέκατη
  54. Ξάνθη, 12 μ. κεντρική πλατεία
  55. Πρέβεζα, 10.30 π.μ. παλιά ΚΤΕΛ
  56. Πύργος, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
  57. Ρέθυμνο, 11 π.μ. δημαρχείο
  58. Ρόδος, στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση μαθητών, φοιτητών στο Δημαρχείο και στις 18:00 συγκέντρωση σωματείων στην πλατεία Κύπρου
  59. Σάμος, 12 μ. πλατεία Πυθαγόρα
  60. Σαντορίνη, 11:30 στην πλατεία των Φηρών
  61. Σητεία, 6.30 μ.μ., πλατεία Ηρώων
  62. Σκόπελος, 7 μ.μ. στην παραλία
  63. ΣΥΡΟΣ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ 10:30 στο κτίριο της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
  64. Τήνος, στις 11.30 π.μ., στην παραλία
  65. Τρίκαλα, 11 π.μ. πλατεία Ρήγα Φεραίου
  66. Τρίπολη, 6 μ.μ. πλατεία Πετρινού
  67. Φλώρινα, 1 μ.μ. πλατεία Μόδη
  68. Χαλκίδα, 12 μ. Δικαστήρια
  69. Χανιά, 10 π.μ. πλατεία Δημοτικής Αγοράς
  70. Χίος, 12 μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.