Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας που κατηγορείται για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ανέλυσε, μιλώντας στα parapolitika.gr, ο νομικός σύμβουλός του, καθηγητής Νομικής, Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης.

Στην αρχή ο καθηγητής ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν σοβαρά νομικά θέματα τα οποία έχουν προκύψει σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον σταθμάρχη Λάρισας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κατηγορία διατάραξης της ασφαλείας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο, η οποία είχε ασκηθεί και σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως στο δυστύχημα στα Τέμπη (2003) και το Σάμινα, που στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο διορθώθηκε.

Σχετικά με το τι συμβούλεψε τον σταθμάρχη ο καθηγητής Νομικής, ανέφερε ότι τον προέτρεψε «να πει τα πράγματα όπως τα ξέρει». Αμέσως μετά ο κ. Χαραλαμπάκης αναφέρθηκε και στην ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο 59χρονος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Κανένας δεν θέλει να είναι στη θέση του τώρα, καθώς η ψυχολογία ενός ανθρώπου που συναισθάνεται ότι συνέβαλε και ο ίδιος στο να χαθούνε δεκάδες ζωές δεν είναι ό,τι καλύτερο. Επομένως, κάποια πράγματα από αυτά που είπε μπορεί να μην είναι ακριβώς ξεκαθαρισμένα στο μυαλό του, όχι επειδή ήθελε να πει ψέματα, αλλά επειδή δεν τα έχει ακόμα ταξινομήσει». Και συνεχίζει: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία, διότι τι απολογία μπορεί να δοθεί εάν δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι παράγοντες συνέβαλαν στο δυστύχημα. Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν και άλλοι παράγοντες σε αυτό το τραγικό γεγονός. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να μπορέσουμε να καταγράψουμε ποιοι άλλοι εμπλέκονται και κατά πόσο εμπλέκονται».

Στη συνέχεια ο κ. Χαραμπάκης έκανε λόγο για νέα στοιχεία που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες προσθέτοντας ότι: «Όταν ταξινομηθούν όλα αυτά και θα μπορούμε να τα αξιολογήσουμε, είναι βέβαιο ότι θα καταθέσουμε είτε προφορικώς είτε εγγράφως υπόμνημα».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα όσα ανέφερε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ο καθηγητής σημείωσε ότι σίγουρα θα διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην όλη υπόθεση.