Τη δυνατότητα να πάρουν μετεγγραφή δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές που ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο στα Τέμπη. Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες φοιτητές στα νοσοκομεία Λάρισας, συνομίλησε μαζί τους και τους εξήγησε ότι έχουν την δυνατότητα μετεγγραφών, εάν βέβαια το επιθυμούν.

Όπως τόνισε ο κ. Συρίγος στην Απογευματινή οι φοιτητές που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας ή αυτοί που τους παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες, δικαιούνται εκ του νόμου μετεγγραφή στον τόπο κατοικίας τους ή στο πλησιέστερο πανεπιστήμιο. Όπως εξήγησε ο αρμόδιος για τα Πανεπιστήμια υφυπουργός, προϋπόθεση είναι να το επιθυμεί ο φοιτητής και να ζητήσει ο ίδιος τη μετεγγραφή. Κατά την επίσκεψη του στα νοσοκομεία στη Λάρισα ο κ. Συρίγος ρωτήθηκε πολλάκις από φοιτητές αλλά και από τους γονείς τους για αυτή την δυνατότητα μετεγγραφής.

Παρ’ όλα αυτά, συγκλονισμένη παραμένει η πανεπιστημιακή κοινότητα στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των φοιτητών του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα έχει ανέλθει επισήμως στους 12, ενώ οι τραυματίες είναι 26. Στη μνήμη των φοιτητών που σκοτώθηκαν, το ΑΠΘ προσανατολίζεται στη χορήγηση των πτυχίων τους τιμής ένεκεν.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023