Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
ifigeneia_temph
Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ήταν ερωτευμένα τα παιδιά» - Συγκλονίζει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ιφιγένειας

Η Ιφιγένεια από τα Γιαννιτσά ταξίδευε στο 3ο βαγόνι του μοιραίου τρένου με τον σύντροφό της, τον Φάνη

Μερικά 24ωρα μετά την κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας που «έσβησε» στα Τέμπη, μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων, ο τραγικός πατέρας της άτυχης κοπέλας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η Ιφιγένεια από τα Γιαννιτσά ταξίδευε στο 3ο βαγόνι του μοιραίου τρένου με τον σύντροφό της, τον Φάνη. Εκείνος γλίτωσε, ωστόσο κι αυτός ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά. Ο πατέρας της κοπέλας θέλει να σταθεί στο πλευρό του αγοριού της, του Φάνη, που μπορεί να σώθηκε, όμως ζεί το δικό του δράμα. Όπως εξομολογήθηκε υποφέρει πολύ για την απώλεια της αγαπημένης του και εξοργίζεται για κάποια πικρόχολα σχόλια που ακούστηκαν γι΄αυτόν.

«Αφού το έβλεπα στα μάτια της κόρης μου, ήταν φουλ ερωτευμένη και περνούσε καλά. Αν πίστευα έστω το παραμικρό, να την έβλεπα να είναι στεναχωρημένη, εγώ ο ίδιος θα τον έκοβα τα πόδια. Θα τον τελείωνα εγώ. Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ καλά και τώρα τον έχουμε σακατέψει. Ούτε από το σπίτι βγαίνει, ούτε πουθενά, ούτε τηλέφωνα, ούτε τρώει, ούτε πίνει. Υποφέρει αυτός, υποφέρουν τα αδέρφια του, η μάνα του. Κάποιοι συνεχίζουν έτσι και γράφουν και λένε και λένε...», πρόσθεσε και στήριξε τον φίλο του παιδιού του που έχασε.

Είχαν μία λάμψη στα μάτια τους τα παιδιά. Έχεις ερωτευτεί, ξέρεις πώς είναι. Το έβλεπες ότι ήταν καλά, περνούσαν καλά. Εντάξει, πάει η Ιφιγενούλα μου. Τι να κάνουμε; Ο άλλος πρέπει να συνεχίσει...

Τέμπη: «Κάποιοι γλίτωσαν, κάποιοι χάθηκαν. Ούτε ένα τηλέφωνο από πολιτικούς»

Η Ιφιγένεια ταξίδευε από Αθήνα προς Πλατύ μαζί με το αγόρι της. Καθόταν στη θέση 67, στο 3ο βαγόνι. Παρά τις προσπάθειες του Φάνη να την απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια, δεν τα κατάφερε. Από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων έχασε τις αισθήσεις της και ξεψύχησε γρήγορα. Η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την τραγωδία.


Το εισιτήριο της Ιφιγένειας που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Με μοναδική παρηγοριά του τώρα το νεογέννητο εγγονάκι του από την αδελφή της Ιφιγένειας, ο πατέρας της 23χρονης τελειόφοιτης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Νοσοκομείου της Λάρισας, ενώ ταυτόχρονα δεν κρύβει και την πικρία του για τη στάση της εταιρείας και των πολιτικών.

«Τι να κάνουμε; Κάποιοι γλίτωσαν και κάποιοι χάθηκαν. Αυτοί πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή, νέα παιδιά είναι. Κάποιος πρέπει να τους βοηθήσει, ας πάει ένας ψυχολόγος. Ας πάρουν ένα τηλέφωνο στην οικογένεια. Ούτε ένα τηλέφωνο από πολιτικούς, ούτε ένα τηλέφωνο από ΟΣΕδες, ΤΡΑΙΝΟσέδες, πώς τους λένε αυτούς. Τίποτα. Οι μόνοι που μας βοήθησαν ήταν στο νοσοκομείο της Λάρισας. Όλοι και το ιατρικό προσωπικό. Είχε άλλους ψυχολόγους, κάτι κυρίες ευγενέστατες, δηλαδή σε απάλυναν τον πόνο, ρε παιδί μου, πέντε λεπτά, έχουν τον τρόπο τους, τέλος πάντων...», κατέληξε.