Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε ο Γιώργος Αποστολέρης, πρώην σταθμάρχης Βόλου, και αναφέρθηκε στις καταγγελίες που είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα έτη, αλλά έπεσαν στο κενό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το 2021 κατήγγειλε πως θα γινόταν μεγάλο δυστύχημα όταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΕ Α.Ε. ανέφερε ότι οι μηχανοδηγοί δεν χρειάζονται τροχονόμους εφόσον ξέρουν το δρομολόγιο.
«Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή το όλο σύστημα βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω. Σε μία κατάσταση που κοιτάζει ποιος θα σωθεί από το βυθισμένο βαπόρι, η Δικαιοσύνη θα βρει για τον καθένα την προσήκουσα ευθύνη που θα πρέπει να αποδώσει στο ακέραιο».

«Αποδεικνύεται ότι όλοι στον ΟΣΕ ήταν εγκληματίες. Ήταν μία βαριά καταγγελία για έναν δημόσιο οργανισμό. Μόνο μία λέξη υπάρχει: Όνειδος. Η ραχοκοκαλιά της ιεραρχίας είναι τόσο σάπια, που δεν μπορείτε να φανταστείτε».

Ακόμα, κατήγγειλε στο Mega πως καλύφθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές του Πηλίου ύστερα από απόφαση τοπικού άρχοντα.
Παράλληλα, ο δικαστικός πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες σχολίασε πως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ατύχημα με τις συνθήκες που υπήρχαν, ενώ υποστήριξε ότι όλα αυτά ήταν γνωστά στην εταιρεία.
«Μετά την τραγωδία, που έκλεισε τόσα σπίτια, κάνω ως άνθρωπος και ως τεχνικός μία έκκληση σε όλους τους πολιτικούς. Να μην κάνουν μικροκομματική πολιτική πάνω στα φέρετρα», υπογράμμισε ο Αναστάσιος Δέδες.