Με μηνύματα όπως «δεν θα περάσει έτσι» και «σας δίνουμε υπόσχεση, οι πραγματικοί ένοχοι θα πληρώσουν, θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό», οι φοιτητές τίμησαν σήμερα -πρώτη ημέρα μαθημάτων μετά την τραγωδία- τους συμφοιτητές τους που δεν θα βρεθούν ξανά μαζί τους στις αίθουσες διδασκαλίας του ΑΠΘ, εκεί όπου σχεδίαζαν και προετοίμαζαν το μέλλον τους.

 Με λουλούδια, μηνύματα και κεριά οι φοιτητές εξέφρασαν τη θλίψη τους, τόσο άτομα που γνώριζαν τα θύματα όσο και φοιτητές που δεν θρήνησαν δικούς τους ανθρώπους. Όλοι έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.

 Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο φοιτητές κάλυψαν με μαύρο πανί και λευκά λουλούδια το άγαλμα του Αριστοτέλη στην πρυτανεία του πανεπιστημίου.

 Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο ThessToday.gr ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου, ανέφερε: «Ως πατέρας αλλά και ως πρύτανης λυγίζω μπροστά στα οδυνηρά συναισθήματα που μας διακατέχουν όλους και με βάση αυτά ζητάω να είμαστε όλοι μια γροθιά είτε ως ακαδημαϊκή κοινότητα είτε ως κοινωνία, για να στηρίξουμε πάνω απ’ όλα τις οικογένειες των θυμάτων, είτε είναι παιδιά του Αριστοτελείου είτε είναι άλλοι συνάνθρωποί μας».