Δικαιολογίες για το περιστατικό δεν υπάρχουν, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, μιλώντας για τη φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει δύο νοσηλευτές να πλένουν με λάστιχο σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο κ. Γιασημάκης ανέφερε πως η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, είναι σε καλύτερη κατάσταση και της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γιασημάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο δήμαρχος Ωρωπού, κος Γιώργος Γιασημάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή το περιστατικό στο Ωρωπό με την ηλικιωμένη
Γ.ΓΙΑΣΗΦΑΚΗΣ: Πληροφορήθηκα το περιστατικό χθες αργά το απόγευμα από το διαδίκτυο. Επικοινώνησα αμέσως με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, με την εταιρεία για να δω αν ισχύει. Είναι μια εταιρεία που ασχολείται με ασθενοφόρα και με τη διαχείρισή τους. Αρχικά, μου είπαν ότι δεν το γνώριζαν και μετά από τρία τέταρτα, με πήραν και μου είπαν ότι έχω δίκιο και ότι έχει συμβεί όντως το περιστατικό. Αυτό που έκανα εκείνη τη στιγμή ήταν να ανοίξω το γραφείο μου, φτιάξαμε τη διαταγή για ένορκη διοικητική εξέταση η οποία έχει ξεκινήσει σημερα το πρωί και αυτή τη στιγμή καταθέτουν.

Γ.ΓΙΑΣΗΦΑΚΗΣ: Δικαιολογίες για αυτό το περιστατικό δεν υπάρχουν. Πήρα την απόφαση αμέσως μόλις μου επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό ισχύει να κάνω Ένορκη Διοικητική Εξέταση και από εκεί και πέρα το πόρισμα αυτής της εξέτασης να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Ερωτηθείς αν έχουν διακόψει τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία

Γ.ΓΙΑΣΗΦΑΚΗΣ: Όχι να δούμε το πόρισμα, το οποίο θα βγει μέσα στην εβδομάδα.

Γ.ΓΙΑΣΗΦΑΚΗΣ: Η γυναίκα αυτή είναι στον Ερυθρό Σταυρό, επικοινώνησε η κοινωνική υπηρεσία και σήμερα με το νοσοκομείο, της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή φαίνεται ότι είναι καλύτερα. Το πρόβλημα όμως παραμένει γιατί παρά την εισαγγελική παραγγελία, αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή της να καθαρίσουμε το διαμέρισμα, το οποίο είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με την κοινωνική υπηρεσία και τους κοινωνικούς λειτουργούς, δεν μπορεί να επιστρέψει εκεί κάποιος άνθρωπος.

Γ.ΓΙΑΣΗΦΑΚΗΣ: Το ασθενοφόρο αυτό λειτουργεί στον δήμο από το 2012, το όχημα είναι ιδιοκτησία του δήμου τη λειτουργία και τη χρήση την έχει η εκάστοτε εταιρεία που προκύπτει από το διαγωνισμό. Η σύμβαση που έχουμε αναφέρει ότι πρέπει να είναι δύο εξειδικευμένα άτομα σε κάθε βάρδια με αποδεδειγμένες σπουδές και με την ανάλογη εργασιακή εμπειρία.

Ερωτηθείς αν το προσωπικό του ασθενοφόρου πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις
Γ.ΓΙΑΣΗΦΑΚΗΣ: Ο ένας είναι και υπάλληλος του ΕΣΥ. Νομίζω ότι θα κάνει παρέμβαση και ο υπουργός. Εγώ ζήτησα να βγει εκτός του συγκεκριμένο πλήρωμα και στις προθέσεις μας είναι με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να διακόψω και τη σύμβαση. Για αυτό που έγινε δεν υπάρχει δικαιολογία ότι και να επικαλεστούν.