Ο πατέρας του Βασίλη Κωττά, ενός από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, συγκλονίζει με τα λόγια του.

Ειδικότερα, ο 52χρονος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, τόνισε ότι ο γιος του πήγε για τριήμερο στην Αθήνα, καθώς εκεί βρισκόταν η μνηστή του και στη συνέχεια θα γυρνούσε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο Intercity 62.

Όπως επισήμανε ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού, το εισιτήριο του Βασίλη Κωττά ήταν στο βαγόνι 3, αλλά έτυχε τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων να βρίσκεται στο κυλικείο της αμαξοστοιχίας.

«Όταν ταξίδευε μιλήσαμε πολλές φορές και στις 23:00 που βρισκόταν στη Λάρισα περίπου επικοινωνήσαμε. Ρωτώντας τον γιατί δεν έχει φτάσει, μας είπε ότι «επειδή έχω καθυστέρηση, μαμά, μπαμπά, κοιμηθείτε. Μόνο δέστε τα σκυλιά, για να μπω στον αυλόγυρο». Μετά από 10 λεπτά, συνέβη το δυστύχημα και τα μεσάνυχτα που το μάθαμε χάσαμε τη ζωή μας κυριολεκτικά. Η θέση του ήταν στο 3ο βαγόνι νούμερο 62, αλλά έτυχε να πάει στο κυλικείο την ώρα ακριβώς που έγινε η σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κωττάς, με τρεμάμενη φωνή.


Μέσω DNA η αναγνώριση του Βασίλη στα Τέμπη

Επί τρία 24ωρα η οικογένεια Κωττά δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Βασίλη, με την αγωνία τους να κορυφώνεται.

Στη συνέχεια, έδωσαν DNA και αργότερα έμαθαν πως ο γιος τους συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των νεκρών.

«Δυστυχώς, χάσαμε το παιδί μας. Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του. Παιδιά άψυχα, νεκρά. Η αγωνία μας επί τρεις ημέρες για το παιδί. Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι. Αντί να έχουμε το παιδί μας, έχουμε το εισιτήριο στο χέρι. Καταλαβαίνετε το δράμα των γονιών;», ανέφερε συντετριμμένος ο 52χρονος πατέρας.