Τις συγκλονιστικές στιγμές που πέρασε κατά τη διάρκεια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξιστόρησε μιλώντας στα parapolitika.gr, ο πολυτραυματίας Λάζος Παπαζήσης. Ο ίδιος είχε επιβιβαστεί στη μοιραία αμαξοστοιχία στη Λάρισα και βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι, όπου και τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαζήσης οι στιγμές ήταν τραγικές και όλα συνέβησαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. «Βρισκόμουν στο δεύτερο βαγόνι στο πίσω μέρος. Όταν φτάσαμε στα Τέμπη, ξαφνικά ακούσαμε έναν δυνατό κρότο. Το βαγόνι τραντάχτηκε και πεταχτήκαμε από τα καθίσματά μας. Επικράτησε πανικός! Το τρένο άρχισε και έκανε ζικ-ζακ και μέσα από το βαγόνι άκουγα τις κραυγές από κάποια κορίτσια που βρίσκονταν κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Εγώ τότε πέφτω κάτω γιατί είχαν ξεκινήσει να σπάνε τα τζάμια και να έρχονται όλα πάνω μας με δύναμη. Κάποια γυαλιά μπήκανε μέσα στα μάτια μου. Ο κόσμος φώναζε για βοήθεια. Τότε προσπαθήσαμε να σπάσουμε το τζάμι της πόρτας για να βγούμε έξω. Θυμάμαι ότι το κλώτσησα 3 φορές αλλά δεν κατάφερα να το σπάσω. Ένας νεαρός τότε με ένα αντικείμενο κατάφερε και το έσπασε και έτσι απεγκλωβιστήκαμε».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαζήσης αναφέρει το τι ακολούθησε όταν βγήκαν από το τρένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπήρχε πολύ σκοτάδι και χρειάστηκε να φωτίσουν με τους φακούς των κινητών τους προκειμένου να καταφέρουν να δουν. Αυτός μαζί με άλλους επιβάτες συνέχισαν να προχωρούν μακριά από την αμαξοστοιχία, διότι φοβόντουσαν μην γυρίσει και τους πλακώσει, λόγω της κλίσης που είχε πάρει. Λίγο πιο κάτω σύμφωνα με τον ίδιο, συνάντησαν δύο γυναίκες, οι οποίες έφεραν τραύματα στα πόδια. «Είδαμε δύο κορίτσια τα οποία ήταν τραυματισμένα στα πόδια. Θυμάμαι ότι έτρεμαν, είχαν χάσει πολύ αίμα και δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Προσπαθήσαμε να τις βοηθήσουμε και τις σκεπάσαμε με κάποια μπουφάν που είχαμε μαζί. Αμέσως μετά καταφέραμε και ανεβήκαμε πάνω στο δρόμο. Μέχρι και εκεί, τόσα μέτρα μακριά, υπήρχαν σίδερα από τα τρένα λόγω της σύγκρουσης» δήλωσε στα parapolitika.gr.

Επιπλέον, ο κ. Παπαζήσης αναφέρθηκε και στη μεγάλη φωτιά την οποία έβλεπε να κατακαίει τα μπροστινά βαγόνια. Όπως είπε, η ατμόσφαιρα από τον καπνό ήταν αποπνικτική και η φλόγα δε σταματούσε με τίποτα. «Η μυρωδιά του πλαστικού ήταν έντονη στην ατμόσφαιρα. Μας είχαν κλείσει τα πνευμόνια και δεν σταματούσαμε να βήχουμε» είπε. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τραυματισμό του, ο ίδιος σημείωσε ότι πέρα από τα γυαλιά που μπήκαν μέσα στα μάτια του, έσπασε το πλευρό του, χτύπησε δυνατά το κεφάλι του και είχε εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός του. Αυτή την στιγμή έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχει επιστρέψει στο σπίτι του προκειμένου ν' αναρρώσει.