Για τις στιγμές που έζησαν δύο τραυματίες κατά τη διάρκεια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μίλησε στα parapolitika.gr, ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, Αθανάσιος Καρατσιώλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένας από τους δύο πελάτες του, την ώρα της σφοδρής σύγκρουσης βρισκόταν στο βαγόνι 3 και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης και των στιγμών που ακολούθησαν. «Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό που αντίκριζε εκείνη τη στιγμή γύρω του ήταν μόνο βαριά τραυματίες και νεκροί. Είχε επικρατήσει μεγάλος πανικός καθώς ήταν σε εξέλιξη και η φωτιά. Ευτυχώς για εκείνον ένα νεαρό παιδί κατάφερε και έσπασε το τζάμι του βαγονιού και έτσι μπόρεσε να απεγκλωβιστεί. Πριν βγει όμως κατάφερε και έβγαλε κάποιους άλλους συνεπιβάτες του όσο πιο γρήγορα μπορούσε, καθώς υπήρχε ο φόβος μη σημειωθεί και δεύτερη έκρηξη» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών που εκπροσωπεί, ο κ. Καρατσίωλης ανέφερε ότι και οι δύο είναι καλά και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν. «Έχουν βγει και οι δύο από το νοσοκομείο, απλά ο ένας έχει κάποια μικροκατάγματα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την κοπέλα, φέρει ακόμα μώλωπες και εκδορές. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι δεν κρίνεται απαραίτητη η νοσηλεία τους και δε διατρέχουν κίνδυνο» τόνισε.

Αμέσως μετά ο κ. Καρατσιώλης αναφέρθηκε και στα επόμενα δικαστικά βήματα που θα ακολουθηθούν λέγοντας τα εξής: «Θα δηλώσουμε υποστήριξη κατηγορίας στο κατηγορητήριο που θα σχηματιστεί μετά την ανάκριση. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα προστεθούν και άλλοι κατηγορούμενοι. Στο αστικό κομμάτι, θα διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις που δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι. Είναι οι αποζημιώσεις για τις σωματικές και τις ψυχικές βλάβες που υπέστησαν».

Κλείνοντας ο έγκριτος νομικός έκανε μια έκκληση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μεριμνήσει ώστε όλα τα θύματα και οι τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος να αποζημιωθούν γρήγορα και να μην εμπλακούν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες. «Θα ήθελα να κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό, ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι άμεσα και ιδιαίτερα οι οικογένειες των θυμάτων χωρίς περιστροφές. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπλέξουν σε έναν ατελείωτο και χρονοβόρο δικαστικό αγώνα» κατέληξε.