Τις στιγμές που έζησαν οι πελάτες του κατά την διάρκεια του συγκλονιστικού δυστυχήματος στα Τέμπη, περιέγραψε μιλώντας στα parapolitika.gr, ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης όλα ήρθαν άνω-κάτω. Το χτύπημα ήταν τόσο σφοδρό που τα πάντα ξεκίνησαν να εκσφενδονίζονται παντού. «Κάποιοι ήταν στο κουπέ και κάποιοι καθόντουσαν στα καθίσματα αλλά αυτό δεν έκανε καμία διαφορά, καθώς εκτοξεύτηκαν και χτύπησαν με δύναμη. Ο τόπος γέμισε με αίματα από τους τραυματίες» ανέφερε. Και συνέχισε: «Και οι τρεις γλύτωσαν γιατί δεν ήταν στο πρώτο βαγόνι. Κατάφεραν να βγουν έξω, αφού πρώτα έσπασαν το τζάμι, άμα δεν γινόταν αυτό τότε θα καιγόταν και αυτοί».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος προχώρησε σε μια σοβαρότατη καταγγελία σχετικά με την πιθανότητα να υπήρχε παράνομο φορτίο στην εμπορική αμαξοστοιχία, το οποίο πιθανώς να ενίσχυσε την έκρηξη που δημιουργήθηκε μετά από την σύγκρουση των δύο τρένων. «Αυτό που πιστεύω, είναι ότι η έκρηξη πρέπει να ισχυροποιήθηκε από κάποιο εύφλεκτο υλικό. Μας έχει έρθει μία πληροφορία ότι κάτι πιθανότατα μεταφερόταν παράνομα και δίχως να φαίνεται στα παραστατικά από την εμπορική αμαξοστοιχία. Από τα βίντεο που έχουμε, άμα προσέξει κάποιος το μανιτάρι της φωτιάς, μεγαλώνει και μικραίνει πολύ γρήγορα και εξαφανίζεται ξαφνικά. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι ή πετρέλαιο η κηροζίνη η προπάνιο» είπε στα parapolitika.gr.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον σταθμάρχη, ο κ. Μπαρτζώκης επανέλαβε τις πληροφορίες ότι την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ακουγόταν μουσική μέσα από το σταθμαρχείο και υπήρχε έντονη οχλαγωγία. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Μου έχουν μεταφέρει και άλλες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε την ώρα του ατυχήματος στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας. Μου έχουν πει ότι εκείνη τη μοιραία στιγμή ακουγόντουσαν μουσικές και έντονη οχλαγωγία. Γι' αυτό ζητάμε να εξεταστούν από τις Αρχές όλοι οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή στην πιάτσα, καθώς αυτή απέχει μονάχα λίγα μέτρα μακριά από το σταθμαρχείο. Εάν έχει γίνει κάποιου είδους πάρτι οι οδηγοί αυτοί θα γνωρίζουν».

Αμέσως μετά, ο νομικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας των πελατών του λέγοντας ότι: «Ο ένας πήρε εξιτήριο σήμερα και ύστερα από περαιτέρω έλεγχο που έκανε στη χειρουργική κλινική, επέστρεψε πίσω στον Τύρναβο. Οι άλλοι δύο που είχαν επίσης τραυματιστεί παίρνουν και αυτοί εξιτήριο».

Τέλος, σχετικά με τις νομικές ενέργειες που θα ακολουθηθούν, ο κ. Μπαρτζώκης ανέφερε ότι οι πελάτες του θα στραφούν κατά του σταθμάρχη, του κλειδούχου (καθώς σύμφωνα με τους ίδιους θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε) και κατά των διοικήσεων των τεσσάρων εταιρειών: Ηellenic Τrain, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΡΑΣ. «Ακόμα θα ερευνήσουμε όλους όσους μπορεί να εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην πρόκληση του δυστυχήματος. Θα στραφούμε ακόμα και κατά των δραστών που έκλεψαν καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο στα Παλαιοφάρσαλα και έτσι έγινε η τροποποίηση του δρομολογίου» κατέληξε.