Μετά από μία πολύμηνη ακροαματική διαδικασία η οποία άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, πιθανότατα και σήμερα το απόγευμα, θα εκδοθεί η αμετάκλητη ετυμηγορία των 13 δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου, μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου, κατά την τελευταία συνεδρίαση, ενημέρωσε όλους τους παράγοντες της δίκης πως εφόσον τα μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου έχουν ολοκληρώσει τη διάσκεψη τους, θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους, σήμερα, στις 5 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως το Ειδικό Δικαστήριο δικάζει τις καταγγελίες για παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο έργο εισαγγελικών λειτουργών. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δικάζεται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ενώ η κυρία Τουλουπάκη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος, όσο και η κυρία Τουλουπάκη στις απολογίες τους, αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται ενώ και η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, η οποία βρισκόταν και στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα, ζήτησε την απαλλαγή τους.

Την ετυμηγορία για τους δύο κατηγορούμενους θα εκδώσουν ωστόσο οι 13 δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας που κληρώθηκαν από τη Βουλή για να δικάσουν την υπόθεση των παρεμβάσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης.