Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο ισόγειο του Δημαρχείου Λάρισας, εκεί όπου έχει εγκατασταθεί προσωρινά η υπηρεσία του Ληξιαρχείου του Δήμου Τεμπών, όπου οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων του φριχτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος παραλαμβάνουν τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των αγαπημένων τους που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο. 

Η απόφαση πάρθηκε ώστε να διευκολυνθούν οι οικείοι των θυμάτων και να μη χρειαστεί να μεταβούν στην έδρα του δήμου, στο Μακρυχώρι, για να παραλάβουν τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί 11 οικογένειες, ενώ τέσσερις έχουν παραλάβει μέχρι στιγμής τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των δικών τους ανθρώπων.


«Είχα ζήσει ως υπάλληλος του Δήμου Τεμπών την τραγωδία με τα παιδιά το 2003 και ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα ξαναζούσα μία τέτοια καταστροφή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, προσθέτοντας πως «για εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων που έχουν να διαχειριστούν τον πόνο τους, φέραμε τους ληξιάρχους στον Δήμο Λαρισαίων για να μπορούμε να εκδίδουμε γρήγορα τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου…».

Πηγή: onlarissa.gr