Η ανείπωτη τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο. Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία και μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών αφορούν στα θύματα-επιβάτες του μοιραίου τρένου.

Το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των σορών, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, είχαν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Η διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έχει ληφθεί η απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, γι’ αυτό και η παραλαβή θα γίνει με σφραγισμένα φέρετρα.