Το πτώμα του 44χρονου Νίκου Αεράκη βρέθηκε, έπειτα από επιμελείς προσπάθειες σκάφους του Λιμενικού που επαναλάμβανε τη διαδρομή Παλαιόκαστρο-Αγία Πελαγία, σε βράχια ακτής κοντά στην Παντάνασσα του Ηρακλείου Κρήτης. Αναγνωρίστηκε από το τατουάζ του. Η ανάσυρσή του δεν ήταν απλή υπόθεση, αφού Πυροσβεστική και Αστυνομία, που έκαναν έρευνες από ξηράς, δεν μπόρεσαν να την πραγματοποιήσουν λόγω του απόκρημνου της ακτής. 

Αφού έφτασε ο ιατροδικαστής και οι προσπάθειες ανάσυρσης απέβησαν άκαρπες, το σκάφος του Λιμενικού έφτασε κοντά στο σημείο, όπως αναφέρει το neakriti, και κατέστη εφικτό να μεταφερθεί το σώμα του Αεράκη. 

Άμεσα ενημερώθηκαν Πυροσβεστική και Αστυνομία, στελέχη της οποίας συμμετείχαν από ξηράς στις έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου Νίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, ξεκινώντας από το λιμανάκι του οικισμού, στελέχη της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στην απόκρημνη ακτή, κοντά στα βράχια που εντοπίστηκε η σορός.

Ο Νίκος Αεράκης εξαφανίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023 από το Γάζι και από το Παλαιόκαστρο, όπου βρήκαν το όχημά του, άρχισε η αναζήτησή του. Η κηδεία του 44χρονου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πολύδροσο Γαζίου στην Κρήτη την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, στις 12:00.