Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη και την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για έλλειψη προσωπικού και υποδομές που δεν λειτουργούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια απόφαση για την πρόσληψη σταθμαρχών για… έξι μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο, οι σταθμάρχες θα προσληφθούν για όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στις 16 Φεβρουαρίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. 

Σύμφωνα με την απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Δείτε την απόφαση στη Διαύγεια

1_2

2_2

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, «το Δ.Σ. του ΟΣΕ ενέκρινε την ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του σταθμάρχη σε εξωτερικούς συνεργάτες (73 άτομα) για χρονικό διάστημα έξι μηνών», οι οποίοι «θα απασχοληθούν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο».

Δικαιώνονται οι συνδικαλιστές για όσα καταγγέλλουν

Η συγκεκριμένη απόφαση αλλά και ο τρόπος και ο χρόνος δημοσιοποίησής της δικαιώνει όσα καταγγέλλουν εδώ και χρόνια τα συνδικάτα στον χώρο του σιδηροδρόμου.

Άλλωστε, οι συνδικαλιστές δεν διστάζουν να μιλήσουν για ένα «προαναγγελθέν δυστύχημα», αφού το πληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης δεν λειτουργεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ αντί για μαζικές προσλήψεις τα τελευταία χρόνια, όπως καταγγέλλουν, υπάρχει μείωση προσωπικού στον σιδηρόδρομο, με αποτέλεσμα να θρηνούμε δεκάδες νεκρούς.