Σοκαριστική είναι η περιγραφή διασώστη του ΕΚΑΒ για τα όσα αντίκρισε και συνεχίζει να βιώνει στον τόπο της εθνικής τραγωδίας, στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν από τα συντρίμμια ανθρώπινα μέλη.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Γιάννης Γούλας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι από χθες το απόγευμα μέχρι το βράδυ οι διασώστες είχαν γεμίσει 20 σακούλες με ανθρώπινα μέλη.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της τραγωδίας που συνέβη είναι ότι ακόμα και οι ιατροδικαστές που είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις εικόνες έχουν σοκαριστεί.

«Η εικόνα τα εξηγεί από μόνη της όλα, είναι όντως μακάβριο το θέαμα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, υπήρχαν και πολλά άτομα που δεν ήταν στη ζωή, τα μεταφέραμε σε σάκους. Από χθες ελπίζαμε μην τυχόν κάτω από τα βαγόνια να είναι έστω ένας άνθρωπος εν ζωή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε», επισήμανε.

Τις εξελίξεις που υπάρχουν στο πεδίο σήμερα περιέγραψε ο διασώστης: «Αυτήν τη στιγμή οι συνάδελφοι προσπαθούν να συλλέξουν είτε ολόκληρα σώματα είτε μέλη και να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο».

Η περιγραφή του διασώστη για την πρώτη εικόνα που αντίκρισαν στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων συγκλονίζει: «Προχθές, όταν ήρθαμε στο σημείο, υπήρχε πολύ θόρυβος. Οι πρώτοι διασώστες που έφθασαν στο σημείο έβλεπαν ανθρώπους να έρχονται κατά δεκάδες πάνω μας ζητώντας βοήθεια. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εκτοξευθεί έξω από τα βαγόνια, ήταν στα χωράφια και ζητούσαν βοήθεια».

Όσον αφορά τις ηλικίες των θυμάτων, ο κ. Γούλας ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι που μεταφέραμε ήταν ένας άνθρωπος γύρω στα 60 με 53. Όλες οι άλλες ηλικίες ήταν μεταξύ 19-25 χρόνων. Το σύνολο των περιστατικών που μεταφέραμε εμείς ήταν 19-25 χρόνων».