Σε πένθος έχει βυθιστεί η χώρα μετά τη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης με τη σύγκρουση των δύο τρένων, όπου τουλάχιστον 44 άνθρωποι, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας, έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση στο «μαύρο» σημείο της τραγωδίας.

Σήμερα, Πέμπτη οι αρχές θα επιχειρήσουν στο τρίτο βαγόνι, όπου θα γίνει τεμαχισμός έτσι ώστε να μειωθεί το βάρος και οι γερανοί αναμένεται να το σηκώσουν. Στη συνέχεια, θα αναζητήσουν σημάδια για θύματα.

Άμορφη μάζα το τρίτο βαγόνι

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε το πρωί από τον συντονιστή της Πυροσβεστικής θα γίνει κάποιος τεμαχισμός του βαγονιού γιατί είναι μεγάλο. Θα γίνει μετακίνηση των κομματιών και θα πάμε σε έναν έλεγχο εάν υπάρχουν σημάδια για να μπορέσουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα βγάλουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης εθελοντών διασωστών της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Νάκος.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σημάδια ζωής, ο κ. Νάκος σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν σε αυτά τα βαγόνια, μόνο θύματα».

Το τρίτο βαγόνι είναι «μια άμορφη μάζα, διαλυμένα όλα, χωρίς πρόσβαση. Κάποια είναι αναποδογυρισμένα, είναι ένα συνονθύλευμα. Έχει πολύ σίδερο γι’ αυτό και θα δουλέψουν οι γερανοί».

Υπενθυμίζεται πως ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 44 νεκρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 σοροί μπορούν να αναγνωριστούν, όμως για τις υπόλοιπες 32 θα χρειαστεί ταυτοποίηση με DNA.