Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας και σχολίασε σχετικά με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πως «Ακόμα κι αν βρούμε έναν τεχνικό σύμβουλο που θα έχει διαφορετική άποψη από αυτή που έχει καταγραφεί σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης, θα είναι πολύ δύσκολο να πάμε σε μία άλλη πορεία από αυτή που δίνουν οι συνάδελφοι γιατροί».

Εν συνεχεία, συμπλήρωσε πως «Εδώ έχουμε ένα παιδί νοσηλευόμενο, δηλαδή έχει πλούσιο ιατρικό ιστορικό εντός του νοσοκομείου και μία πληθώρα αντικειμενικών εξετάσεων. Οι ιατρικές εξετάσεις όταν μας δίνουν νούμερα και αποτελέσματα δεν μπορούμε να τις βλέπουμε ως άσπρο ή μαύρο. Υπάρχει συγκεκριμένη ερμηνεία για όλες τις εξετάσεις».

Επίσης, ο κ. Λέων σημείωσε πως «Θα πρέπει να δούμε εάν υπήρχε οργανικό αίτιο, αν είχε κάποια παθολογία στον εγκέφαλο ή στην καρδιά κατά την διάρκεια της νοσηλείας. Εάν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και έχουμε κλινικά συμπτώματα συμβατά με ένα εξωγενή παράγοντα εκεί παραπέμπει η ιστορία στα ενδιάμεσα επεισόδια».