Παράπονο δεν πρέπει να έχουν οι καταστηματάρχες στην εστίαση για την κίνηση που υπάρχει ενόψει Καθαράς Δευτέρας. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα θαλασσινά δεν είναι οι πλέον προσιτές, το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει ότι υπάρχει πληρότητα σε πάρα πολλά μαγαζιά. 

Χαρακτηριστικά: Οι κρατήσεις ήδη είναι πάρα πολλές και πλέον τα ελευθέρα τραπέζια είναι σίγουρο πως τις επόμενες ώρες θα εξαφανιστούν και η σχετικά χαλαρή ατμόσφαιρα στην κουζίνα θα δώσει τη θέση στον πανικό του γεμάτου μαγαζιού.

Δεν τους πτοεί η ακρίβεια


Παρά το κόστος, οι Έλληνες έχουν αποφασίσει να το ρίξουν έξω ακόμα και σε έναν δύσκολο μήνα που πολλοί θα κληθούν να πληρώσουν και τέλη κυκλοφορίας.

Το τραπέζι, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο πελάτης, θα κοστίσει:

– Χταπόδι βραστό 10,50 – 12 €

– Γαρίδα ψητή 60 – 65 €/ κιλό, 20 – 25 ευρώ το άτομο

Δίνουν μάχη για ένα τραπέζι

Στην Πάτρα θα πάνε για το τριήμερο όσοι θέλουν να χαρούν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η πόλη τα Καρναβάλια. Αποτέλεσμα της μαζικής κίνησης εκδρομέων, πολλοί Πατρινοί να μην βρίσκουν τραπέζι, ενώ οι εστιάτορες ανησυχούν μόνο αν θα βρεθούν αρκετά ψάρια για όλους.

Οι τιμές και στην Πάτρα έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρσι, με τους εστιάτορες να επισημαίνουν το μεγάλο κόστος των πρώτων υλών.

Οι αυξημένες τιμές από τον ψαρά αλλά και οι ελλείψεις, θα κάνουν πολλά μαγαζιά να ψαχτούν για κατεψυγμένες επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, όσο και να συγκρατηθεί η τιμή, το κόστος θα ανέβει.

ΟΙ καταναλωτές, πάντως, για να ξεδώσουν, είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν όσο όσο, όπως μαρτυράνε οι αυξημένες κρατήσεις.