Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στο Χατάι το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:04, ήρθε για να «φυτέψει« το φόβο στους ανθρώπους, μετά τον Εγκέλαδο που έπληξε βάναυσα την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου. 

Ένας Έλληνας εθελοντής που επιχειρεί στην Αντιόχεια, ο Νίκος Ράγκος, μίλησε στην κάμερα του MEGA για το σεισμό της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου και τις αντιδράσεις των κατοίκων στην περιοχή. 

«Εμείς είμαστε εδώ από την Πέμπτη. Έχουμε δει τι έχει περάσει η πόλη. Η κατάσταση είναι τραγική, ειδικά μετά το χθεσινό σεισμό. Εκεί που πίναμε ένα τσάι για να ζεσταθούμε, κρυφτήκαμε κάτω από το τραπέζι. Με τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ ακούγαμε τα κτίρια να καταρρέουν και βλέπαμε το απόλυτο σκοτάδι. Μετά ακούγαμε φωνές και σειρήνες», είπε ο εθελοντής. 

Ο κ. Ράγκος δήλωσε πως η οργάνωση στην οποία συμμετέχει είναι ανθρωπιστική και συνήθως βοηθάει πρόσφυγες. Δουλειά τους είναι να παρέχουν και ψυχολογική βοήθεια: «Όταν έγινε ο πρώτος σεισμός, αποφασίσαμε να έρθουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Εμείς παρέχουμε και ψυχολογική βοήθεια και αυτό που βλέπουμε είναι τρομοκρατημένα παιδιά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Ο οποιοσδήποτε κρότος τους τρομάζει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να φύγουν ή δεν έχουν πού να πάνε».