Ο Μιχάλης ∆ηµητρακόπουλος, γνωστός ποινικολόγος, τους τελευταίους µήνες βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της ανάληψης της υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, δεχόµενος µάλιστα και τα «πυρά» για τα... γαλλικά του, γεγονός που ο ίδιος αντιµετώπισε µε χιούµορ. Πλέον, αυτό το καθήκον αναλαµβάνει ο νέος δικηγόρος της κ. Καϊλή, ο Sven Mary. Πριν δώσει άλλη µία «µάχη» για την εντολέα του, ο κ. ∆ηµητρακόπουλος µιλάει στο «S» και αποκαλύπτει πως έγινε νέα πρόταση από τις βελγικές Αρχές στην ανεξάρτητη ευρωβουλευτή προκειµένου να δηλώσει ένοχη και να αποφυλακιστεί, την οποία εκείνη αρνήθηκε.

dimitrakopoulos
Κύριε ∆ηµητρακόπουλε, από την πρώτη στιγµή αυτής της ποινικής περιπέτειας της κ. Καϊλή βρίσκεστε δίπλα της, τη στηρίζετε και υπεραµύνεστε της αθωότητάς της. Σε τι κατάσταση βρίσκεται η εντολέας σας;

Η Εύα Καϊλή εµπιστεύθηκε τον σύντροφό της και πατέρα της 24 µηνών κόρης της και σε µία στιγµή ανατράπηκε όλη η ζωή της, όταν διαπίστωσε την ύπαρξη χρηµάτων, που δεν γνώριζε, στο κοινό διαµέρισµα. Η Εύα στερείται την κόρη της, την ελευθερία της, την αξιοπρέπειά της, την εµπιστοσύνη των ανθρώπων που την εµπιστεύθηκαν και την ψήφισαν, αλλά αντέχει και ελπίζει ότι ο εφιάλτης θα φύγει µε την αθώωσή της.

Υπήρξε όλο αυτό το διάστηµα κάποια πρόταση συνεργασίας από τις βελγικές Αρχές;

Από την πρώτη στιγµή µέχρι και τις τελευταίες µέρες τής προσφέρεται το κλειδί να ανοίξει το κελί και να πάει να αγκαλιάσει το παιδί της, αν οµολογήσει την ενοχή της, αν δηλαδή παραδεχθεί αδικήµατα που δεν έχει διαπράξει. Βασανιστικό το δίληµµα: Από τη µια, η µοναδική λατρεία για το παιδί της και, από την άλλη, η παραδοχή ενός µοιραίου ψέµατος, που θα στιγµατίσει ανεξίτηλα την ίδια και το παιδί της.

Για µεγάλο διάστηµα µετά την απόφαση για την προφυλάκισή της δεν είχε επαφή µε την κορούλα της. Εχει αποκατασταθεί πλέον η επικοινωνία τους;

∆εν ήταν τυχαία η αρχική απαγόρευση επικοινωνίας µε την κόρη της, όπως δεν ήταν τυχαία η αποµόνωσή της σε ένα κελί της Αστυνοµίας, µέσα στο κρύο, στην αϋπνία, στο αίµα. Ολα υπηρετούσαν έναν ανήθικο σκοπό, να οµολογήσει εγκλήµατα που δεν έχει διαπράξει. Ευτυχώς, τώρα βλέπει δύο φορές τον µήνα την κορούλα της, χάρη σε δηµοσιεύµατα της «Corriere della sera», που κινητοποίησαν ιταλικές οργανώσεις, οι οποίες δεν κάνουν πλάκα µε τη δυστυχία µιας µάνας, όπως δυστυχώς συµβαίνει στην πατρίδα µας από δεκάδες επαγγελµατίες δικαιωµατιστές.

Με τον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της έχει συνοµιλήσει;

Ολο αυτό το διάστηµα, µία φορά τούς επετράπη να επικοινωνήσουν για να συζητήσουν σοβαρά θέµατα που αφορούσαν το παιδί τους.

Ποια είναι η απάντηση της εντολέα σας στα «πυρά» που έχει δεχθεί από τον Αντόνιο Παντσέρι;

Οπως επανειληµµένως έχω πει, ο Παντσέρι, για να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, θα οµολογήσει ό,τι του ζητήσουν, είναι το πλέον αναξιόπιστο και συγχρόνως χειραγωγούµενο άτοµο. Τα ψέµατά του θα απαντηθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών, όταν κληθούµε.

Ο Παντσέρι, για να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, θα ομολογήσει ό,τι του ζητήσουν, είναι το πλέον αναξιόπιστο άτομο


Να πάµε και στο ζήτηµα της αλλαγής δικηγόρου που αποφάσισε η κ. Καϊλή. Ποιοι λόγοι την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; Υπάρχει περίπτωση η αλλαγή αυτή να σηµαίνει και µεταβολή στην υπερασπιστική της γραµµή;

Ο ερχοµός του Sven Mary θα ενισχύσει την υπερασπιστική θέση της Εύας Καϊλή, ότι είναι αθώα. Επίσης, θα υλοποιηθεί το αυτονόητο, ότι σε µια πολιτικοδικαστική υπόθεση µε τεράστιο δηµόσιο ενδιαφέρον επιτέλους ο Βέλγος δικηγόρος θα µιλήσει γαλλικά στα µέσα ενηµέρωσης της χώρας του και όχι εγώ. Η δική µου υποχρέωση, σε αυτόν τον τοµέα, είναι να ενηµερώνω τους συµπολίτες µου στα ελληνικά.

mary
Ο Βέλγος δικηγόρος Sven Mary

«Βέλη» δέχθηκαν και µέλη της οικογένειάς της, όπως η αδελφή της, Μανταλένα. Σε τι κατάσταση βρίσκεται η οικογένειά της;

Η µητέρα, ο πατέρας και η αδελφή της Εύας Καϊλή ζουν ένα δράµα βλέποντας την Εύα στη φυλακή. Ηταν αναµενόµενες οι επιθέσεις και στα µέλη της οικογένειας της Εύας. Πρόσφατη είναι η αθλιότητα µε δηµοσιεύµατα σε παγκόσµιο επίπεδο, που έλεγαν ότι το Κατάρ δήθεν είχε δωροδοκήσει µε εκατοµµύρια ευρώ την Εύα και τον πατέρα της! Αλήθεια, πόσοι πληροφορήθηκαν την επίσηµη διάψευση από την Αρχή Ξεπλύµατος Βρώµικου Χρήµατος της Ελλάδας; Χρεώνουν στην Εύα ΜΚΟ, ενώ δεν έχει καµία. Οποιο περιουσιακό στοιχείο κατέχει είναι δηλωµένο στο «πόθεν έσχες της». Οποια δραστηριότητα έχει αναπτύξει η αδελφή της είναι γνωστή και ελεγχόµενη από τα αρµόδια θεσµικά όργανα. ∆υστυχώς, όµως, 35 χρόνια ως δικηγόρος έχω βιώσει ότι στα δύσκολα ο άνθρωπος χάνει τους φίλους και έχει µόνο εχθρούς, δίπλα του µένουν µόνο η οικογένεια και ο δικηγόρος του.