Όπως θα αναμενόταν, το μεγαλύτερο ποσοστό από τις 50 περιοχές στον πλανήτη που κινδυνεύουν περισσότερο από ακραία φαινόμενα, βρίσκονται σε Κίνα, Ινδία και Ηνωμένες Πολιτείες. Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, μάλιστα, έχει εννιά περιοχές στις 10 πρώτες από τις συνολικά 2.635 που ανέδειξε ως τις πλέον ευάλωτες σε πυρκαγιές, άνοδο της θάλασσας και καύσωνες το XDI. Πρόκειται για το πλέον απαισιόδοξο σενάριο των ειδικών του ΟΗΕ για το περιβάλλον. 

Οι επαρχίες Τζιανγκσού, Σαντόνγκ και Χεμπέι βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, με τη δέκατη θέση να καταλαμβάνεται από τη Φλόριντα. Η
 Καλιφόρνια είναι 19η και το Τέξας 20ό. Σε Ινδία, Ινδονησία και Βραζιλία υπάρχουν περιοχές που απειλούνται ιδιαιτέρως ενεργά. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, υπάρχει στην 56η θέση το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας. 

Από τη μεριά της, η Ελλάδα δεν απουσιάζει της λίστας, αφού έχει οκτώ περιοχές ανάμεσα σε αυτές τις 2.635. Σχετικά ψηλά στη λίστα βρίσκονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Μακεδονίας και της Θράκης (θέση 349), ενώ ακολουθούν οι:

Αττική (θέση 834 στη λίστα)
Θεσσαλία και κεντρική Ελλάδα (θέση 884 στη λίστα)
Πελοπόννησος και δυτική Ελλάδα (θέση 946 στη λίστα)
Ήπειρος και δυτική Μακεδονία (θέση 1.229στη λίστα)
Κρήτη (θέση 1.612 στη λίστα)
Αιγαίο Πέλαγος (θέση 1.677 στη λίστα)
Άθως (θέση 2.621 στη λίστα)

Οι μελετητές χρησιμοποιώντας κλιματικά μοντέλα μαζί με μετεωρολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα εκτίμησαν την οικονομική ζημία που θα μπορούσε να προκαλέσει η άνοδος της θερμοκρασίας έως το 2050.

Εξέτασαν έτσι τις επιπτώσεις που έρχονται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που είναι:

* Οι πλημμύρες, λόγω της υπερχείλισης ποταμών.
* Οι πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
* Η ακραία ζέστη.
* Οι δασικές πυρκαγιές.
* Οι μετακινήσεις εδαφών, λόγω της ξηρασίας.
* Οι ιδιαίτερα σφοδροί άνεμοι.
* Οι ακραία χαμηλές θερμοκρασίες.
* Οι υπολογισμοί της εταιρείας βασίζονται στο πιο απαισιόδοξο σενάριο των ειδικών του ΟΗΕ, βάσει του οποίου, μέχρι το τέλος του αιώνα η θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου.

«Ενώ το κλίμα είναι πιθανό να γίνει όλο και πιο καθοριστικό όταν πρόκειται να καθοριστεί η ροή κεφαλαίων, μένει να δούμε αν θα αποτρέψει τις επενδύσεις σε πιο ευάλωτες περιοχές», δήλωσε ο Καρλ Μαλόν, συνιδρυτής της εταιρείας μελετών.