Με ονόματα, διευθύνσεις, αλλά και πλήρη περιγραφή του modus operandi που χρησιμοποιούσε ο Ηλίας Μίχος για να την εκδίδει, επανήλθε για πέμπτη φορά η 12χρονη, που με την τελευταία κατάθεσή της, που φέρνει σήμερα στο φως η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» την Κυριακή, άνοιξε τον δρόμο για νέα εντάλματα σύλληψης, αναγνωρίζοντας 13 νέα πρόσωπα.

Από αυτά, είχε έρθει σε επαφή με τα 11. Η ανήλικη, η οποία πέρασε το κατώφλι της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στις 3 Φεβρουαρίου, κλείνοντας την κατάθεσή της και χωρίς να ερωτηθεί, θέλησε να μιλήσει για τη μητέρα της, που βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία της μαστροπείας του παιδιού της. «Απλώς ήθελα να πω ότι ο Μίχος ξέρει ποια είναι η αλήθεια για τη μαμά μου. Αν ήξερε η μαμά μου ή όχι. Ότι αυτά που της έχουν πέσει για κατηγορίες δεν ισχύουν. Ξέρει πολύ καλά».

Από φωτογραφία που της επιδείχθηκε, αναγνώρισε τον 44χρονο Α.Μ., εξηγώντας ότι τον είχε συναντήσει τέσσερις φορές. «Έχει δύο κόρες, δουλεύει σε μία καλή δουλειά, έχει ένα αμάξι άσπρο, Toyota, δεν θυμάμαι… Μιλούσαμε στο blindchat και στο Viber, τα αρχικά του ήταν Α.Μ.», κατέθεσε, συμπληρώνοντας πως οι συναντήσεις γίνονταν σε συγκεκριμένο σημείο, μέσα στο αμάξι του. «Μου είχε πει να πάμε διήμερη εκδρομή. Νομίζω έμενε κοντά στον Πειραιά, δεν θυμάμαι. Η ηλικία του ήταν γύρω στα 40. Εγώ του είχα πει ότι ήμουν 17 ετών», ανέφερε η ανήλικη,

Ο Πακιστανός

Από συνομιλίες που «ανασύρθηκαν» από το Instagram και το Viber, η 12χρονη αναγνώρισε κι έναν ακόμη άνδρα που διατηρεί πλυντήριο αυτοκινήτων, με τον οποίο δεν συναντήθηκε ποτέ, αλλά, όπως αποκάλυψε, είχε βρεθεί με τον υπάλληλο της επιχείρησης.

Ερώτηση: Με τον ιδιοκτήτη του πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν έχεις βρεθεί;

Απάντηση: Όχι, είχαμε κανονίσει αλλά στην αρχή ο Μίχος είχε πει να του στείλω και μετά είπε «όχι άσ’ τον». Αυτός δεν ήξερε για τον Μίχο. Ήξερε ότι μιλάει μαζί μου.

Ερώτηση: Βρέθηκες τελικά με κάποιον υπάλληλό του. Ποιος είναι αυτός;

Απάντηση: Μπορώ να σας δείξω πού μένει στον χάρτη. Θυμάμαι, γιατί είχα πάει στο σπίτι του.

Από την κατάθεση του κοριτσιού προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος άντρας είναι πακιστανικής καταγωγής και συναντήθηκαν δυο φορές σε σπίτι που συγκατοικούσε με δυο ακόμη άτομα. Όπως εξήγησε, πήγε στο σπίτι του υπαλλήλου έπειτα από εντολή του Ηλία Μίχου. «Όταν πήγαινα σε αυτούς τους ανθρώπους, πήγαινα κανονικά με φόρμα. Εγώ μόνο στη γιορτή μου φοράω φούστες ή στα γενέθλιά μου ή τα Χριστούγεννα… στις γιορτές», ανέφερε η 12χρονη εξηγώντας πως δεν φορούσε τακούνια, ούτε βαφόταν για να συναντήσει τους βιαστές της.

«Έδινε πάντα 50 ευρώ»

Εκτός από τις εφαρμογές, ο Ηλίας Μίχος προωθούσε τη 12χρονη και σε γνωριμίες διά ζώσης με πρόσωπα από τη γειτονιά, αφού σύμφωνα με την ανήλικη, ήταν εκείνος που την «έσπρωξε» προς έναν ευκατάστατο δερματολόγο. «Τον λένε Μ. Το μαγαζί του είναι περίπου 10 λεπτά από το μαγαζί του Μίχου. Ο Μίχος ήξερε ότι έχει λεφτά, αλλά δεν ξέρω αν ξέρει ότι αυτός είναι ο δερματολόγος. Μου είπε να πάω να του μιλήσω εγώ», είπε η 12χρονη και περιέγραψε τους χώρους του ιατρείου αλλά και το δωμάτιο όπου γίνονταν οι «συναντήσεις» με τον δερματολόγο.

Ερώτηση: Πώς τον προσέγγισες;

Απάντηση: Μου είπε τι να του πω κι αυτός είπε ναι… Δεν με ήξερε. Πήγα στο ιατρείο του.

Ερώτηση: Δηλαδή πήγες πρώτη φορά από μόνη σου και του είπες αν θα ενδιαφερόταν να βρεθείτε και μετά αρχίσατε να μιλάτε κιόλας;

Απάντηση: Μετά ήθελε και λέει… Και είπε ο Μίχος είναι καλά τα λεφτά και ότι θα είναι ένας σταθερός σου…

Ερώτηση: Ήταν σταθερός;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι, αλλά έδινε πάντα 50 ευρώ. Βρεθήκαμε περισσότερες φορές με αυτόν.

Στην αποκάλυψη ότι είχε συναντηθεί και με έναν οδοντίατρο της περιοχής προχώρησε η ανήλικη, «ξεδιπλώνοντας» έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης του Ηλία Μίχου, που την έστελνε να χτυπάει τα κουδούνια στα ιατρεία για να «ψαρέψει» τους βιαστές της. «Όπως και με τον δερματολόγο, με είχε στείλει να χτυπήσω το κουδούνι στο ιατρείο του. Εκεί βρισκόμασταν. Δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά ξέρω πού είναι το οδοντιατρείο», είπε η ανήλικη.

«Και αυτός ήταν ανώμαλος»

Η 12χρονη αποκάλυψε πως ο Ηλίας Μίχος την έστειλε και σε τρίτο πρόσωπο από τη γειτονιά, τον Χ., ο οποίος είναι παντρεμένος κι έχει μία κόρη, την οποία η ανήλικη συναντούσε στην πλατεία της γειτονιάς. «Υπάρχει ο Χ. Είναι παντρεμένος, έχει και μια κόρη και ένα παράνομο όπλο. Το είχε στο σπίτι του, έχω και φωτογραφία. Τον γνώρισα από την πλατεία. Μου λέει ο Μίχος “με αυτόν θα πας”. Τον πλησίασα στην πλατεία. Και αυτός ήταν λίγο ανώμαλος…»

Ρεπορτάζ: Σοφία Σπίγγου
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/2