Ξέσπασε με την επιδίωξη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να μειώσει τα ισόβια ο Ντέιβιντ Κράουτς, ο πατέρας της Καρολάιν που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του πρώην πιλότου, πριν δύο χρόνια, στα Γλυκά Νερά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κράουτς χαρακτήρισε «απολύτως απεχθές» να προσπαθεί ο δολοφόνος της κόρης του να μειώσει την ποινή του ενώ κατέταξε 34χρονο συζυγοκτόνο στην ίδια κατηγορία με τους παιδεραστές.

«Είναι απολύτως απεχθές ο δολοφόνος της κόρης μου να προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της “καλής του συμπεριφοράς”. Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας είναι ένα αηδιαστικό έγκλημα που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα σκληρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι πιο χαμηλοί από τους χαμηλούς, κατατάσσονται παράλληλα με τους παιδεραστές. Νομίζω ότι θα είναι μία θλιβερή ημέρα για τις γυναίκες, όταν ο δολοφόνος μίας ανυπεράσπιστης γυναίκας που κοιμόταν με το παιδί της, θα εκτίσει κάτι λιγότερο από την πλήρη ποινή φυλάκισής του. Ο άνδρας αυτός είναι κάτω από την περιφρόνηση», τόνισε ο Ντέιβιντ Κράουτς.



Για τις 28 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη

Στο μεταξύ, για τις 28 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη του 34χρονου, που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Με την έναρξη της δίκης, η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου, Κατερίνα Μαυροειδή υπέβαλε αίτημα αναβολής.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι «κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτέων υποθέσεων». Όπως είπε εισαγγελέας: «Δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δοθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών».

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη. Έτσι προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων που θα πλαισιώσουν στην Έδρα τους τακτικούς δικαστές. Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές.