Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε για τα όσα διαδραματίστηκαν στη δικαστική αίθουσα μεταξύ αυτού και του δημοσιογράφου Ν. Νικολετάκη.

«Ήταν μια αγανάκτηση, Δεν γνώριζα τον κύριο αυτό και πληροφορήθηκα πως είναι στενός συνεργάτης ανθρώπου που δυσφημεί ακραία την κατηγορούμενη. Ο άνθρωπος του οποίου είναι συνεργάτης, προσπαθεί να ‘’εκβιάσει’’ με δημοσιεύματα για να μην εμφανιστούν ιατροδικαστές, όπως ι κ. Κραβαρίτης και η κ. Δημακοπούλου», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Ο άνθρωπος αυτός έφτασε σε σημείο να δυσφημίζει εμένα και να μιλά για υποθέσεις αρχειοθετημένες, ενώ έπρεπε όπως λέει να είμαι κατηγορούμενος. Σήμερα βρήκα την ευκαιρία να αντιδράσω, γιατί ο άλλος δεν τολμάει να εμφανιστεί, να αντιδράσω δικαιολογημένα έτσι. Διάβασα σε site πως χτύπησα κάποιον. Ούτε καν ακούμπησα τον δημοσιογράφο. Μπορεί να είπα φράσεις που αφορούν τον ίδιο και το αφεντικό του, αλλά ήταν δικαιολογημένα. Φυσικά δεν επιχείρησα να του κλείνω τη μύτη, ούτε καν τον ακούμπησα».

Όσον αφορά τις κατηγορίες για φίμωση του Τύπου, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε πως «αν είναι τέτοιου επιπέδου ο Τύπος, όχι απλώς θα τον φιμώσω, θα του κλείσω και φυλακή». «Όσοι είναι τέτοιοι δημοσιογράφοι θα πληρώσουν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά από τα ποινικά δικαστήρια».

Αναφορικά με τον Πέτρο Κουσουλό, ο κ. Κούγιας απάντησε πως έχει κάνει ακραίες παρανομίες και δεν σεβάστηκε ποτέ το τεκμήριο της αθωότητας.

«Παραβαίνει το νόμο ο κ. Κουσουλός και χρησιμοοποιεί το υλικό της δικογραφίας αν και το αδίκημα είναι αυτόφωρο, είμαι τόσο φορτισμένος που δεν πορολαβαίνωβ να κάνω μηνύσεις και να ζητάω τη σύλληψή του».