Προσλήψεις 3.820 μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων στα δικαστήρια, στους δήμους και το υπουργείο Πολιτισμού, μέσω των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023.

Αύριο, 17 Φεβρουαρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 73 δόκιμων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης «Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου» στη Διοικητική Δικαιοσύνη. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την 5η Ιουνίου 2023.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμών θα καθορίσει τα εξεταστικά κέντρα, το πρόγραμμα, τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής. Η κατανομή των θέσεων των δόκιμων υπαλλήλων ανά δικαστήριο: Συμβούλιο Επικρατείας 30 θέσεις, Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 10 θέσεις, Διοικητικό Εφετείο Πειραιά 5 θέσεις, Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης 5 θέσεις, Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών 10 θέσεις, Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης 5 θέσεις, Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά 5 θέσεις, Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων 3 θέσεις.

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Στους δήμους, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η πρόσληψη 2.908 μόνιμων υπαλλήλων στην κοινωνική δομή των ΟΤΑ «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρόκειται για υποψηφίους οι οποίοι, αν και δεν περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες διοριστέων, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έως και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στο ΑΣΕΠ.

Οι ειδικότητες είναι: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 367, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 730, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 634 και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 1.177.

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τη σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 και στη συνέχεια με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα» προβλέφθηκε η μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους δήμους.

Στο υπουργείο Πολιτισμού η Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) θα προσλάβει 226 υπαλλήλους ορισμένου χρόνου. Οι 226 εποχικές θέσεις εργασίας απευθύνονται σε αποφοίτους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και οι αιτήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023. Οι ειδικότητες που θα προσληφθούν είναι: αρχιτέκτονες μηχανικοί, τοπογράφοι, μηχανικοί, ζωγράφοι, γλύπτες, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, γραφίστες, συντηρητές έργων τέχνης, πωλητές, εργάτες και κλητήρες.

Στους Δήμους Αθηναίων, Θέρμης, Κω και στις Περιφερειακές Ενότητες Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα προσληφθούν 613 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα και φωτισμός) και διοικητικών υπηρεσιών.

Ρεπορτάζ: Περικλής Καπετανόπουλος
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 16/2