Στο επίκεντρο των ΜΜΕ βρίσκεται και πάλι η υπόθεση φρίκης στον Κολωνό με τον βιασμό της 12χρονης, καθώς σημειώθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα πέντε νέες συλλήψεις.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, τον 49χρονο Π.Λ., οδηγό στο επάγγελμα και άγαμο, και τον 44χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και πατέρα δύο παιδιών, Α.Μ. Οι άλλοι τρεις, ο 65χρονος γιατρός και οι δύο Πακιστανοί, 50 και 23 χρόνων, είναι κάτοικοι της περιοχής, ο δερματολόγος έχει το ιατρείο του στα Σεπόλια και γνωρίζουν προσωπικά τον προαγωγό του άτυχου κοριτσιού Ηλία Μίχο.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 μίλησε η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, συνήγορος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Αναφερόμενη στις πέντε συλλήψεις, η δικηγόρος είπε ότι «στην τελευταία κατάθεση της μικρής, στις 3 Φεβρουαρίου, αναγνώρισε κάποια άτομα και αναμέναμε να βγουν τα εντάλματα σύλληψης».

Η κ. Ταραχοπούλου αναφέρθηκε και στην πρώτη συνάντηση της ανήλικης με την προφυλακισμένη μητέρα της, ύστερα από μήνες, λέγοντας ότι «είδε τη μητέρα της, στις 20:30 το βράδυ, μαζί με τον αδελφό της. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, έκλαιγαν όλοι, ακόμη και η ψυχολόγος που ήταν παρούσα. Ήταν πολύ δύσκολο το παιδί να φεύγει και να αφήνει τη μητέρα του στη φυλακή, γιατί το παιδί αισθάνεται ενοχές για όσα έχουν συμβεί στην οικογένειά της».

Η δικηγόρος αναφέρθηκε σε «συνεχείς, πολύωρες και εξαντλητικές καταθέσεις του παιδιού στη ΓΑΔΑ, όχι στο σπίτι του» και σημείωσε ότι «η πολιτεία δεν έχει κάνει ό,τι πρέπει και δεν υπάρχει ένα σχέδιο και μια μέριμνα της πολιτείας για το παιδί και για όλη την οικογένεια», αναφέροντας ότι παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ακόμα δεν παρέχεται στη 12χρονη κατ’ οίκον διδασκαλία, προκειμένου να υπάρχει αυξημένη προστασία της.